Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά στο Δήμο Κατερίνης

Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα «ΛΗΤΩ», που έχουν δημιουργήσει οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της Vodafone, θα επισκεφθεί το Δήμο Κατερίνης. Η ιατρική ομάδα θα βρίσκεται στην περιοχή για να εξετάσει παιδιά σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία...

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα επισκέψεων της Κινητής Ιατρικής Μονάδας στο Δήμο Κατερίνης έχει ως εξής:

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 :
Η ομάδα της Μονάδας «ΛΗΤΩ» θα επισκεφθεί το Νηπιαγωγείο Λαγόραχης, το Νηπιαγωγείο & 2/θ Δημοτικό Ελατοχωρίου, το Νηπιαγωγείο & 3/θ Δημοτικό Μοσχοποτάμου, το Νηπιαγωγείο & 4/θ Δημοτικό Ρητίνης.

Τρίτη 3 Απριλίου 2012 :
Οι εθελοντές οδοντίατροι θα εξετάσουν μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου & 2/θ Δημοτικού Αγ. Δημητρίου , του Νηπιαγωγείου & 3/θ Δημοτικού Βρίας, του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού σχολείου Φωτεινών.

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 :
Η ιατρική μονάδα θα βρίσκεται στο Νηπιαγωγείο & 6/θ Δημοτικό σχολείο Λόφου.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 :
Οι εθελοντές των Γιατρών του Κόσμου θα επισκεφθούν το Νηπιαγωγείο Εξοχής & το 4/θ Δημοτικό σχολείο Ελάφου – Εξοχής.

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 :
Η Κινητή Παιδο οδοντιατρική μονάδα θα εξετάσει τους μαθητές του Νηπιαγωγείου & 3/θ Δημοτικού Καταλωνίων καθώς και του Νηπιαγωγείου & 2/θ Δημοτικού σχολείου Τριλόφου.

Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα της οργάνωσης δημιουργήθηκε το 2003 σε συνεργασία με τη Vodafone στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει. Η «ΛΗΤΩ» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να παρέχει παιδιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη σε παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας.

Η κινητή παιδιατρική και οδοντιατρική μονάδα «ΛΗΤΩ», που δημιούργησαν η Vodafone με τους Γιατρούς του Κόσμου το 2003, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να παρέχει παιδιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη σε παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες και υποβαθμισμένες περιοχές χωρίς νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας. Μέχρι σήμερα η Μονάδα έχει προσφέρει ιατρική περίθαλψη σε περισσότερα από 40.000 παιδιά πανελλαδικά.

Η «ΛΗΤΩ» παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:
Παιδιατρική εξέταση και δωρεάν αγωγή με παιδιατρικά φάρμακα πρώτης ανάγκης
Οδοντιατρική εξέταση, αγωγή και παροχή οδηγιών για υγιεινή στόματος και προληπτική οδοντιατρική
Προληπτική υγιεινή και υλοποίηση προγραμμάτων εμβολιασμού
Διαλέξεις για την ιατρική πρόληψη, την υγιεινή διατροφή και τη στοματική υγιεινή και διανομή σχετικού ενημερωτικού υλικού.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:
τηλ. 210 – 3213150, 6943 290024 (κα. Σαμαρτζή Χριστίνα), e-mail: info@mdmgreece.gr /

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...