Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Καθηγητής έβαλε τα ελληνικά στο ιταλικό Τηλεματικό Πανεπιστήμιο Unintetuno

IMG0286(1)

Η έξυπνη χρήση του διαδικτύου και των νόμων της ΕΕ μπορεί να δώσει ευκαιρία σε δεκάδες επαγγέλματα.
Ιδού ένα καλό παράδειγμα: Ο δρ. Κυριάκος Κουβελώτης που παραδίδει online μαθήματα σε Πανεπιστήμιο της Ιταλίας με φοιτητές από όλο τον κόσμο, έπεισε το Πανεπιστήμιο να εντάξει στα προγράμματά του τα Ελληνικά.

Ο κ. Κουβελιώτης διδάσκει στο ιταλικό Τηλεματικό Πανεπιστήμιο UNINETTUNO Ηγεσία, Διεθνείς σχέσεις και Διοίκηση. Το παράδειγμά του ακολούθησαν η Ζωή Καιρού, η Αθανασία Δούκα και ο Γιώργος Αρβανίτης οι οποίοι εργάζονται ως Βοηθοί Καθηγητών (Tutors).

Ο κ. Κουβελιώτης οποίος ήρθε προσωπικά σε επικοινωνία με το UNINETTUNO και η θέση του εγκρίθηκε από το Πρυτανικό Συμβούλιο, δηλώνει:  «Θέλαμε η ελληνική γλώσσα να έχει θέση στο Διεθνές Πανεπιστήμιο».

Εκτός από τα ελληνικά, τα μαθήματα γίνονται σε 5 διαφορετικές γλώσσες: Ιταλικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά, Πολωνικά, ενώ σύντομα θα προστεθούν τα Ρώσικα και τα Κινέζικα. Μάλιστα, τον επόμενο μήνα στο πρόγραμμα θα προστεθεί και η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, σημειώνει ο κ. Κουβελιώτης.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου, οι οποίοι προέρχονται από 42 χώρες, παρακολουθούν μαθήματα μέσω ζωντανών τηλεδιασκέψεων στη γλώσσα που επιθυμούν, στην οποία και εξετάζονται από τους αρμόδιους καθηγητές.

Όλα γίνονται μέσω υπολογιστών, smartphones και iPad: η παρακολούθηση των διαλέξεων, η ανταλλαγή απόψεων με τους καθηγητές, η εξέταση των φοιτητών. To Πανεπιστήμιο υποστηρίζεται από μια πρωτογενή πλατφόρμα στο Διαδίκτυο, ένα δίκτυο 31 τεχνολογικών πόλων που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, ένα ελεύθερο δορυφορικό κανάλι και τη WEB TV που έχει δημιουργήσει.

Τι είναι το UNINETTUNO;

Το Διεθνές Τηλεματικό Πανεπιστήμιο UNINETTUNO είναι ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ιδρύθηκε με σύμπραξη της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης και 43 δημοσίων πανεπιστημίων. Στα προγράμματά του διδάσκουν κορυφαίοι ακαδημαϊκοί και διεθνείς προσωπικότητες, όπως ο νυν Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, ο Ρομάνο Πρόντι (πρώην πρόεδρος της ΕΕ και πρώην πρωθυπουργός), ο Φράνκο Φρατίνι (υπουργός Εξωτερικών) και άλλοι.

Στο Πανεπιστήμιο σπουδάζουν γύρω στους 60 Ελληνες, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν αποφοιτήσει περίπου 200. Τα δίδακτρά του (για πτυχίο τριών ετών) δεν ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ ανά έτος - δηλαδή 6.000 ευρώ για όλο το πτυχίο -, με τα μεταπτυχιακά του κατά μέσο όρο να μην ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ συνολικά.

Tο Τηλεματικό Πανεπιστήμιο έχει σήμερα 6 σχολές και προσφέρει σπουδές προπτυχιακού επιπέδου σε Οικονομικά, Νομικές Επιστήμες (εμπειρογνώμονες στην ανάπτυξη και διεθνοποίηση επιχειρήσεων), Μηχανολογία, Ψυχοκοινωνιολογία, Φιλολογία, Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, Management, Πληροφορική και Επικοινωνία.

Αντίστοιχα, προσφέρονται τα εξής μεταπτυχιακά:
Euro-Mediterranean Cultures and Policies
The Impact of Traumatic and/or Stressing Experiences: Prevention and Intervention Strategies
Science in Health Management
Master Course in European Law and Policies.

Αυτή την περίοδο σχεδιάζεται ένα κοινό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε συνεργασία με ελληνικό Πανεπιστήμιο με αντικείμενο το θρησκευτικό τουρισμό.

www.uninettunouniversity.net
http://www.kouveliotis.com/

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 7228678 και 210 7018145
mail: atheneum@otenet.gr 

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...