Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Πρωτιά για Έλληνες σπουδαστές που κατασκεύασαν ρομπότ


Το πρώτο βραβείο στον τομέα σχεδίασης κέρδισε η ελληνική ομάδα στους διεθνείς αγώνες «Design Challenge 2012», που έγιναν από το γερμανικό πανεπιστήμιο Jade Hochschule.

Το πρώτο βραβείο στον τομέα της σχεδίασης και την 8η θέση στη γενική κατάταξη -σε σύνολο 16 διαγωνιζομένων- κατέκτησε η ομάδα ρομποτικής του ΤΕΙ Σερρών στο πλαίσιο των φετινών διεθνών αγώνων ρομποτικής ‘Design Challenge 2012′ που πραγματοποιήθηκαν για 20ή χρονιά από το γερμανικό πανεπιστήμιο Jade Hochschule.

Οι 16 ομάδες παρέλαβαν τα υλικά που έπρεπε να χρησιμοποιήσουν και είχαν δύο εβδομάδες καιρό για να κατασκευάσουν ένα τηλεχειριζόμενο ρομπότ που θα συλλέγει γυάλινες κεφαλές από μια πίστα και θα τις μεταφέρει σε ειδικές κρύπτες για να τις προστατεύσει.

Στην πρώτη τους συμμετοχή -και πρώτη εμφάνιση ελληνικής ομάδας στον συγκεκριμένο διαγωνισμό- οι «ROBOSER» κατάφεραν να κερδίσουν τον σεβασμό των συναδέλφων κι αντιπάλων τους, αλλά και τον θαυμασμό της κριτικής επιτροπής για την αρτιότητα της κατασκευής.

Σε ό,τι αφορά το διαγωνιστικό τμήμα, ο ελληνικής κατασκευής ρομποτικός βραχίονας κατέλαβε την όγδοη θέση, καθώς λόγω περιορισμένου χρόνου αφού η ελληνική ομάδα παρέλαβε αργότερα τα υλικά και είχε μόλις μία εβδομάδα περιθώριο, δεν τελειοποιήθηκε ώστε να ανταποκρίνεται γρηγορότερα στις εντολές.

Την ομάδα των διαγωνιζόμενων αποτελούσαν οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανολογίας Κώστας Παρασκευαΐδης και Χρήστος Καλέμος, ο φοιτητής του Τμήματος Πληροφορικής Στέργιος Μαρίας και οι καθηγητές Δημήτρης Σαγρής και Ιωάννης Εβαλζαμάν.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...