Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Δωρεάν μαθήματα για μαθητές λυκείου στη ΘεσσαλονίκηΟ λόγος είναι προφανής και ακούει στο όνομα «οικονομική κρίση», η οποία φέτος οδηγεί πολλές οικογένειες να σταματήσουν τα φροντιστήρια, ακόμη και για μαθητές που βρίσκονται στην τελευταία τάξη του λυκείου.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε από πέρυσι με μαθήματα για τις τάξεις του γυμνασίου. Φέτος, όμως, και λόγω της οικονομικής κρίσης αποφασίσαμε να στραφούμε σε δωρεάν μαθήματα για το λύκειο με στόχο την προετοιμασία των μαθητών για τις εξετάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν Αρχαία, Εκθεση, Νεοελληνική Λογοτεχνία, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων», τονίζει η δημοτική σύμβουλος, πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής του Βαφοπουλείου, Θεοδώρα Λειψιστινού.

Φιλόλογος η ίδια, η κ. Λειψιστινού θα διδάσκει Εκθεση, ενώ εθελοντές είναι και οι υπόλοιποι καθηγητές που θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια, οι φιλόλογοι Θανάσης Κικερίδης και Ελσα Ράσιου και ο οικονομολόγος Σταύρος Πευκίδης. Τα μαθήματα θα γίνονται στις αίθουσες του Βαφοπουλείου.

Οι αιτήσεις

Τα μαθήματα αρχίζουν περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, σχεδόν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οι αιτήσεις όσων ενδιαφέρονται μπορούν να κατατίθενται στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (Γ. Βαφοπούλου 3, τηλ. 2310/425.800). Αρχικά, δεν απαιτούνται περισσότερα δικαιολογητικά, παρά μόνο η αίτηση εγγραφής την οποία όσοι επιθυμούν συμπληρώνουν στο Βαφοπούλειο.

«Προς το παρόν, απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση προς όσους το επιθυμούν να προσέλθουν για εγγραφή και να συμμετάσχουν στα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα. Ωστόσο, αν ο αριθμός ξεπεράσει τις δυνατότητές μας, τότε θα δοθεί προτεραιότητα σε όσα παιδιά προέρχονται από οικογένειες ανέργων ή με χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια», τονίζει η κ. Λειψιστινού.

Ευτυχία Βατάλη για τον Αγγελιοφόρο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...