Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Στην Καρδίτσα πληρώνουν με... ΑΛ.ΜΑ


alt

Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης ξεκινά στην Καρδίτσα  όπου κάθε πολίτης και επιχείρηση, στην νέα οικονομική σχέση, μπορεί να δέχεται αγαθά και εργασίες χωρίς την χρήση του ευρώ , αφού μονάδα ανταλλαγών ορίζεται το ΑΛ.ΜΑ (Αλληλέγγυα Μονάδα Ανταλλαγών).


«Οι πολίτες παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους». Αυτό είναι το μήνυμα που επιχειρεί να μεταδώσει η ΟικόΣφαιρα – η οποία αποτελεί μία Κίνηση για το περιβάλλον, τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής – μέσα από τη λειτουργία του Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης που έρχεται να ενώσει τους ανθρώπους της περιοχής σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, με βασικά «όπλα» την αλληλεγγύη και τη δημιουργικότητα.

Η νέα πραγματικότητα, που βιώνουμε όλοι μας, οδηγεί στην αναγκαιότητα αλλαγής αντιλήψεων και στην επιλογή εναλλακτικών λύσεων για την κάλυψη των αναγκών μας.

Με τη χρήση, λοιπόν, του ΑΛ.Μ.Α. (Αλληλέγγυα Μονάδα Ανταλλαγών) ως μονάδας μέτρησης της αξίας των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών ενθαρρύνεται μια υγιής, βιώσιμη και δημοκρατική μορφή οικονομικής σχέσης όπου κάθε πολίτης και κάθε επιχείρηση μπορεί να προσφέρει και να δέχεται αγαθά και εργασίες χωρίς την ανάγκη χρήσης του ΕΥΡΩ.

Μέσα από την ενεργό ανταλλαγή, που παρέχει ίση για τον καθένα πρόσβαση σε πόρους, «χτίζεται» η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, προωθείται η παραγωγικότητα και καλλιεργείται η αλληλοϋποστήριξη και η ενότητα.

Οι συναλλαγές καταγράφονται σε ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ώστε κάθε μέλος του δικτύου να μπορεί να αναζητήσει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που χρειάζεται και φυσικά να καταχωρίσει τις δικές του αγγελίες για προσφορά υπηρεσιών και προϊόντων.

Όταν τα μέλη προσφέρουν αγαθά ή υπηρεσίες ξοδεύουν ΑΛ.Μ.Α. και οι λογαριασμοί τους πιστώνονται.

Η παρουσίαση του Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης στους Καρδιτσιώτες θα γίνει την Τρίτη 4 Ιουνίου, στις 8.00μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕΔ (πρώην ΤΕΔΚ – Επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου 34, στον πρώτο όροφο) και η παρουσία όλων είναι χρήσιμη.

Πληροφορίες – Εγγραφές
Για περισσότερες πληροφορίες ή και για εγγραφές στο νέο αυτό Δίκτυο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν υλικό από το site της ΟικόΣφαιρας : www.oikosfaira.gr

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...