Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Η λίστα με τα 219 πρατήρια που πωλούσαν νοθευμένα καύσιμα

 
Συνολικά 219 ιδιοκτήτες πρατηρίων έχουν πιαστεί να νοθεύουν καύσιμα, μετά από ελέγχους, που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.Αυτό έγινε γνωστό από το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του τη λίστα με τα πρατήρια υγρών καυσίμων στα οποία έχουν επιβληθεί πρόστιμα για νοθεία καυσίμων. (δείτε εδώ τη λίστα)

Σημειώνεται, ότι όσοι νοθεύουν καύσιμα αφενός μεν θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία αφετέρου δε, εξαπατούν τους οδηγούς και πελάτες τους οι οποίοι σηκώνουν διπλό βάρος: την καταβολή υψηλού κόστους αγοράς των καυσίμων και την πληρωμή της όποιας ζημιάς προκληθεί στο όχημά τους από το νοθευμένο καύσιμο.

Όπως θα δείτε και από τη σχετική λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το αρμόδιο υπουργείο, τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων έχουν βεβαιώσει σημαντικές παραβάσεις και έχουν επιβάλει πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Το ερώτημα είναι κατά πόσο οι… πρατηριούχοι αυτοί έχουν… ανταποκριθεί στις ποινές που τους έχουν επιβληθεί, που αγγίζουν ακόμα και τα 506.225 ευρώ.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...