Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ο "κινητός" μαστογράφος στη διάθεση χιλιάδων γυναικών στη Κρήτη

Ο μαστογράφος ξαναπαίρνει τους...δρόμους!
Χιλιάδες γυναίκες της Κρήτης θα εξεταστούν δωρεάν αφού η Περιφέρεια αποφάσισε να μην περιμένει τη γραφειοκρατία.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης αποφάσισε να μην περιμένει τη γραφειοκρατία και τον σύνδεσμο που θα δημιουργηθεί ο οποίος θα έχει την ευθύνη της κινητής μονάδας μαστογράφου και προληπτικής οδοντιατρικής και έλυσε το ζήτημα με πρακτικό τρόπο! Έτσι, πολύ σύντομα ο μαστογράφος θα πάρει τους…δρόμους και χιλιάδες γυναίκες θα μπορέσουν και πάλι να εξεταστούν δωρεάν. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αγοραστεί και υπέρηχος για να προσφερθούν ακόμη καλύτερες υπηρεσίες στις εξεταζόμενες γυναίκες του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο περιφερειάρχης έχει υπογράψει απόφαση με την οποία όλος ο έλεγχος της κινητής μονάδας μαστογράφου και προληπτικής οδοντιατρικής περνά από τις δομές της Κοινωνικής Πρόνοιας στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας που θα έχει τον συντονισμό των κινήσεων και θα καθορίζει πού θα γίνονται οι εξετάσεις. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο κ. Αρναουτάκης να αναθέσει σε κάποιον συνεργάτη του το όλο σχέδιο - πολύ πιθανό να πάρει την ευθύνη ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου κ. Γ. Πιτσούλης ο οποίος εξαρχής είχε χειριστεί το όλο εγχείρημα (από την εποχή της Νομαρχίας Ηρακλείου).

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Α ρ ν α ο υ τ ά κ η ς έκρινε ότι το μεν σχέδιο δημιουργίας ενός φορέα που θα πάρει σε παγκρήτιο επίπεδο όλες τις κοινωνικές-προνομιακές δομές  που αφορούν τον μαστρογράφο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.ά. είναι εφικτό και πρέπει να προχωρήσει, αλλά θα καθυστερήσει. Και τούτο διότι για να προχωρήσει η συνεργασία με τους δήμους πρέπει όλοι οι ΟΤΑ να πάρουν αποφάσεις με τα Δημοτικά τους Συμβούλια, να γίνουν συμβάσεις ίσως και σε δύο χρόνια…Το σχέδιο που είχε η αντιπεριφερειάρχης κ. Θεανώ Βρέντζου είναι καλό, αλλά θα πάρει πολύ χρόνο. “Δεν μπορούμε να περιμένουμε και να μην κινείται ο μαστογράφος, να μην γίνονται δράσεις”, φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ο κ. Αρναουτάκης που αποφάσισε να προχωρήσει το σχέδιο με ίδιες δυνάμεις. Εξάλλου η Περιφέρεια έχει κάνει τη βασικότερη προετοιμασία αφού μέσα στα 17 άτομα που προσελήφθησαν είναι και ο τεχνολόγος που θα κάνει τις μαστογραφίες, οδηγός υπάρχει και θα γίνει και συνεργασία μάλλον με τις δύο γιατρούς που είχαν ξεκινήσει.
Σύμφωνα με συνεργάτες του περιφερειάρχη τις επόμενες ημέρες και μάλιστα πριν το 2012 ο μαστογράφος ξαναβγαίνει έξω για να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...