Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Τα Χριστούγεννά τους Αλλιώς

http://www.parallaximag.gr/sites/default/files/christmas-530x350pxl.jpg?1322826693 
Η ομάδα της Parallaxi «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς» δίνει συνέχεια στις κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης του περασμένου χειμώνα («Γεύμα Αγάπης» & δράση για τους αστέγους), επιστρέφοντας παράλληλα στο Λιμάνι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΟΛΘ με αφορμή την ολοκλήρωση της ήπιας ανάπλασης της Πρώτης Προβλήτας.

Λίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων η «Θεσσαλονίκη Αλλιώς» κάνει στην Αποθήκη Δ μία προσπάθεια να γίνουν τα Χριστούγεννα των συνανθρώπων μας, που έχουν ανάγκη, αλλιώς.

Το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα συγκεντρώνουμε τρόφιμα, φάρμακα, παιχνίδια, παιδικά βιβλία και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, την Άρσις και το δημοτικό βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός.

Παράλληλα, η Αποθήκη αλλάζει όψη με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και γεμίζει με γιορτινούς ήχους με συναυλίες από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης που γνωστοποιεί μουσικά τον κίνδυνο επιβίωσης που αντιμετωπίζει. Η Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, παρά την ανακοίνωση του τερματισμού της λειτουργίας της, παρουσιάζει με τους ηθοποιούς της, τα αγαπημένα τους χριστουγεννιάτικα παραμύθια στα παιδιά. Απόφοιτοι σπουδαστές της Σχολής Ανδρέας Βουτσινάς και μέλη της ομάδας Ίρις παρουσιάζουν ένα απόσπασμα από την παράσταση «Όνειρο θερινής νύχτας». Τα παιδιά κατασκευάζουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και δώρα από ανακυκλώσιμα υλικά.

Η τσαγερία «Ζώγια» ετοιμάζει τσάι σε όλους τους επισκέπτες, το Kitchen Bar στήνει ένα καζάνι με ζεστό κόκκινο κρασί για την υποδοχή του κοινού και οι φούρνοι Ble προσφέρουν χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

Η ηχητική κάλυψη των εκδηλώσεων είναι μια ευγενική χορηγία της Bravos Sound.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...