Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ελεύθερη είσοδος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

http://www.thestival.gr/media/k2/items/cache/003d42982c0c34f9e7a1a8beba8ed3e4_M.jpg 
Στις εκδηλώσεις εορτασμού του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, με αφορμή την ολοκλήρωση της ήπιας ανάπλασης της Πρώτης Προβλήτας συμμετέχει και το Φεστιβάλ. Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο  των εκδηλώσεων του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με ελεύθερη είσοδο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ από τις 16:00 έως τις 18:00 θα υπάρχει δυνατότητα δωρεάν ξενάγησης στους επισκέπτες.


Επιπλέον, από τις 10:00 έως τις 16:00 θα παρουσιάζεται οπτικό υλικό με στιγμιότυπα από την ιστορία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην Πρώτη Προβλήτα του Λιμανιού, καθώς και υλικό του Μουσείου Κινηματογράφου. Τέλος, να σημειωθεί ότι τα παιδιά που θα βρεθούν στον χώρο θα μπορούν να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου, με θέμα τον κινηματογράφο.

Το Φεστιβάλ και οι Αποθήκες του Λιμανιού

Εδώ και 12 χρόνια, από το 1999, η καρδιά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης χτυπά στην Πρώτη Προβλήτα του Λιμανιού. Πιο συγκεκριμένα, στο 40ο ΦΚΘ εγκαινιάστηκαν οι ανακατασκευασμένες Αποθήκες ως χώροι της διοργάνωσης. Οι Αποθήκες Β΄ και Γ΄, όπου στεγάστηκε το οργανωτικό κέντρο του Φεστιβάλ, έγιναν γρήγορα ο πυρήνας του θεσμού, προσελκύοντας τους έλληνες και ξένους φίλους της διοργάνωσης. Η παρουσία του Φεστιβάλ στο Λιμάνι σηματοδοτείται από εκείνη τη χρονιά με τα μεγάλα - και φωτισμένα το βράδυ - γράμματα, που αναρτώνται στο πλάι της κεντρικής προβλήτας και είναι ορατά από όλη την παραλιακή λεωφόρο. Οι Αποθήκες 1 και Δ΄, πλημμυρίζουν με ταινίες και κόσμο, καθώς στεγάζουν συνολικά τέσσερις αίθουσες προβολών. Στο 42ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης οι αίθουσες αυτές ονομάστηκαν "Φρίντα Λιάππα", "Τόνια Μαρκετάκη", "Σταύρος Τορνές" και "Τζον Κασσαβέτης", προς τιμή αυτών των τεσσάρων σημαντικών σκηνοθετών. Στην Αποθήκη Α΄ στεγάζεται το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το μοναδικό μουσείο κινηματογράφου στην Ελλάδα.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...