Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Έλληνας ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος του πλανήτη

Ονομάζεται Παναγιώτης Καρκατσούλης. Είναι καθηγητής στην εθνική σχολή δημόσιας διοίκησης. Είναι δημόσιος υπάλληλος και τιμάται με το κορυφαίο διεθνές βραβείο του κλάδου. Απίστευτο κι όμως αληθινό.


Η αμερικανική εταιρία δημόσιας διοίκησης θα βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση στο Λας Βέγκας στις αρχές του 2012 τον κ. Καρκατσούλη. Η διάκριση αυτή απονέμεται κάθε χρόνο από την αμερικανική ένωση σε έναν μη αμερικανό, ακαδημαϊκό ή επαγγελματία για τη συμβολή του στη δημόσια διοίκηση. Ο νούμερο ένα δημόσιος λειτουργός του κόσμου λοιπόν, είναι έλληνας και υπηρετεί πάνω από είκοσι χρόνια στο ελληνικό δημόσιο. Διετέλεσε σύμβουλος δεκάδων υπουργών που πέρασαν από το υπουργείο εσωτερικών.

Ο ίδιος θεωρεί ότι έχει έρθει η ώρα των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που άργησαν δραματικά στην Ελλάδα. Επισημαίνει μάλιστα πως οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι πολυτέλεια αλλά προτεραιότητα και οι αλλαγές που γίνονται τώρα βίαια είναι επώδυνες. Υποστηρίζει ότι μονιμότητα δεν σημαίνει τεμπελιά και πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει μεγάλη μείωση του δημόσιου τομέα για να λειτουργήσει καλύτερα. Φέρνει ως παράδειγμα τις περίπου 4.000 τμήματα των υπουργείων που αν γίνει καλύτερη διάθρωση μπορούν να συμπτυχθούν σε 1.000.

Ο καθηγητής Καρκατσούλιας τονίζει πως το μεγάλο πρόβλημα του κράτους είναι ότι ποτέ δεν μπήκε στον κόπο να συσχετίσει τους προϋπολογισμούς τα χρήματα που δίνονται με συγκεκριμένα αποτελέσματα. Να συνδέσει δηλαδή τις δαπάνες με το διοικητικό προϊόν.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...