Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών



Στο πλαίσιο των γενικότερων αλλαγών στην εκπαίδευση, τα Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Βοηθήματα ήρθαν για να μείνουν. Με σκοπό να βοηθήσουν και να στηρίξουν τους μαθητές στην προετοιμασία τους για τις εισαγωγικές εξετάσεις  χαρακτηρίζονται ως ένα σημερινό κομμάτι της εκπαίδευσης. Με καινούριες λειτουργίες και διαφορετικό σχεδιασμό προσφέρουν εύκολη χρήση στους υποψήφιους της σχολικής χρονιάς 2011-12. Οι καινοτόμες αλλαγές του αφορούν κυρίως νέες λειτουργίες που πρόκειται να προωθήσουν τη γνώση και τη μάθηση.


Κάθε βοήθημα διαθέτει την ανάλογη ύλη όλων των κεφαλαίων του σχολικού βιβλίου και  χωρίζεται σε ενότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν βιντεοδιαλέξεις, που διαθέτουν τη βιντεοσκοπημένη παράδοση της αντίστοιχης ύλης. Επιπλέον απαρτίζεται από 
σημειώσεις της ενότητας, επαναληπτικές ασκήσεις και ερωτήσεις καθώς επίσης και παραδείγματα για την κατανόηση της θεωρίας με λυμένες ασκήσεις. Παράλληλα, τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων προηγούμενων ετών «τοποθετούν» τους υποψήφιους μέσα στο κλίμα της εξέτασης και τους προετοιμάζουν ψυχολογικά.

Μια νέα λειτουργία στο site που πρόκειται να εκπλήξει τους επισκέπτες είναι η Υπηρεσία Συμβούλου-Καθηγητή. Ειδικότερα, προσφέρεται η δυνατότητα στους μαθητές να υποβάλλουν ερωτήματα για κάθε μάθημα, τα οποία στη συνέχεια θα απαντηθούν διαδικτυακά από Συμβούλους-Καθηγητές. Πρέπει να αναφερθεί ότι για τη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, η υπηρεσία αυτή λειτουργεί από τη 1η Νοεμβρίου 2011, ενώ για τα Μαθηματικά Θετικής & Τεχνολογικής Κατεύθυνσης αναμένεται να γίνει πράξη σύντομα. Ταυτόχρονα, δίνεται η ευκαιρία μεταφόρτωσης («κατεβάσματος») των ασκήσεων αλλά και των σημειώσεων σε κάθε μάθημα ξεχωριστά σε μορφή pdf.

Προσφέροντας μια συμπληρωματική και αρκετά σύγχρονη πρόσβαση στα βοηθήματα του Λυκείου, τα Ψηφιακά Βοηθήματα δίνουν μια ελεύθερη και ανέξοδη εναλλακτική , ακόμα και στους εκπαιδευτικούς. Εκτός από τη σελίδα των μαθημάτων στο http://digitalschool.minedu.gov.gr/, τα βοηθήματα θα παρέχονται ξεχωριστά και στη σελίδα www.study4exams.gr. Όλα αυτά με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...