Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Πάτρα: Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στα Βραχνέικα

http://cdn.thebest.gr/media/images/frontNews/pgsvlklrhf4ee88f4dd6d8f.jpg 
Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης δημιουργείται στην Δημοτική Ενότητα Βραχναιίκων, έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων, της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και  φορέων της Δημοτικής Ενότητας. Στόχος του Δικτύου είναι η υλοποίηση δράσεων σε τοπικό επίπεδο που θα στηρίζουν τις κοινωνικά ασθενέστερες οικογένειες (ή τα μοναχικά άτομα) της Δημοτικής Ενότητας Βραχναιίκων, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, σε τομείς όπως η εκπαίδευση (δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα), η ιατρική φροντίδα, η σίτιση (δημιουργία Τράπεζας Τροφίμων), ο ρουχισμός, κ.α.

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σήμερα στο γραφείο του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Σιγαλού στα Βραχναίικα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν  εκτός από τον κ. Σιγαλό, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πατρέων κ. Θεοχάρης Μασσαράς, η Δημοτική Συμβουλος κ. Τασία Παπαντωνοπούλου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θεριανού κ. Αγγελ. Γκουντάνης, εκπρόσωποι της Τοπικής Εκκλησίας, εκπρόσωποι των συλλόγων των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων της περιοχής, εκπρόσωποι των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, εκπρόσωποι της Χριστιανικής Αδελφότητας, του Εθελοντικού Σταθμού ΕΣΕΠΑ Βραχναιίκων και του Κέντρου Πρόληψης κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών Ν. Αχαίας.

Το συντονιστικό όργανο που δημιουργήθηκε μετά από την σημερινή σύσκεψη θα αναλάβει τον συντονισμό της όλης προσπάθειας και την επίλυση όλων των πρακτικών θεμάτων προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα και όσο το δυνατόν καλύτερα το δίκτυο, που θα υλοποιηθεί μέσω του γραφείου Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών της Δημοτικής Ενότητας Βραχναιίκων

(Υπεύθυνη κ. Κων. Γρηγοράτου –Ψυχολόγος, τηλ. 2610 670 029 και 6932232552 ).

Η προσπάθεια αυτή είναι πολύ σημαντική με δεδομένη την γενικότερη κοινωνικοοικονομική κατάσταση της χώρας μας, η οποία συνεχώς επιδεινώνεται με απρόβλεπτες συνέπειες για τους συμπολίτες μας.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...