Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Δωρεάν δημοτικό φροντιστήριο στα Σφακιά


Από το νέο έτος φιλοδοξεί ο Δήμος Σφακίων να ξεκινήσει τη λειτουργία του Δημοτικού Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης για τους μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου.
Στο φροντιστήριο, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το κληροδότημα Ξενουδάκη, θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα στα παιδιά των Σφακίων, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν καμία δυνατότητα πρόσθετης εκπαιδευτικής στήριξης στην περιοχή τους με συνέπεια να αναγκάζονται - όσα έχουν την οικονομική δυνατότητα- να μεταβαίνουν στα Χανιά.


Μιλώντας στα «Χανιώτικα Νέα» ο δήμαρχος Σφακίων, Παύλος Πολάκης, τόνισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους 8 καθηγητές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να διδάξουν στο Δημοτικό Φροντιστήριο.

Παράλληλα, θα ρυθμιστούν οι απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή του πρωτοποριακού αυτού θεσμού. «Πρέπει να ρυθμιστούν ορισμένα ζητήματα, ώστε να μην έχουμε τα γνωστά προβλήματα της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Μάλλον θα πάμε με παροχή υπηρεσιών, δηλαδή σύμβαση έργου, αφού δεν μας επιτρέπουν να προσλάβουμε τους εκπαιδευτικούς», τόνισε ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα θα προχωρήσει η διαδικασία για την παροχή μαθημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών (και απόκτησης διπλώματος ECDL) σε μαθητές, αλλά και το θέμα των υποτροφιών σε σπουδαστές από τα Σφακιά.

Ο δήμαρχος Σφακίων επεσήμανε ότι ο σχετικός προγραμματισμός που γίνεται έχει ορίζοντα 2,5 χρόνων, ενώ όλες οι παραπάνω δράσεις θα χρηματοδοτηθούν από το κληροδότημα Ξενουδάκη, από το οποίο αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα περίπου 270.000 ευρώ.

«Αν χρειαστεί και κάτι ακόμα θα βάλουμε από τον Δήμο», τόνισε ο κ. Πολάκης και διευκρίνισε ότι το φροντιστήριο θα στεγαστεί πιθανόν είτε στο Γυμνάσιο είτε σε κάποιες αίθουσες των Πολιτιστικών Συλλόγων που υπάρχουν στα Σφακιά. «Τα παιδιά που θα συμμετέχουν είναι μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου. Εννοείται φυσικά ότι δεν πρόκειται να πληρώνουν. Γι' αυτό άλλωστε το κάνουμε αυτό», είπε καταλήγοντας ο δήμαρχος Σφακίων.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...