Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης θέλει ο Δήμος Κοζάνης

 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kozan.gr, «σάρκα και οστά» φαίνεται ότι θα λάβει μέσα στο 2012 η πρόταση που εδώ και καιρό εξετάζει η δημοτική αρχή για τη δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης στην πόλη της Κοζάνης. Ήδη οι πρώτες επαφές με τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης έχουν γίνει, ενώ θα ακολουθήσουν και αντίστοιχες με άλλους φορείς, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος αριθμός ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που θα παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του.

Σκοπός του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης θα είναι η παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φροντίδας υγείας σε ανασφάλιστους-ες πολίτες, έλληνες και αλλοδαπούς, οι οποίοι-ες σήμερα πετιούνται επίσημα (νομοθετημένα) έξω από το ΕΣΥ, αν δεν έχουν να πληρώσουν το σύνολο του κόστους της θεραπείας ή των εξετάσεών τους.

Για τον εξοπλισμό του ιατρείου, την αγορά των αναλώσιμων υλικών και των απαραίτητων φαρμάκων που θα χορηγούνται δωρεάν στους ασθενείς, ο Δήμος Κοζάνης είναι διατεθειμένος να αναλάβει το μεγαλύτερο μερίδιο, ενώ και ο χώρος που θα φιλοξενηθεί το ιατρείο θα είναι ιδιοκτησίας του.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...