Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Τα δικαιώματά μας απέναντι στις δημόσιες υπηρεσίες

http://www.kala-nea.gr/wp-content/uploads/2010/03/Burocracia.jpg 
Υπάρχει για  μια πολύ ενδιαφέρουσα διάταξη σύμφωνα με την οποία μπορεί κανείς να γλιτώσει μεγάλο μέρος από την γραφειοκρατία που μας βασανίζει στο δημόσιο τομέα..

Έτσι σύμφωνα με με τη διάταξη του άρθρου 16 του Ν. 3448/2006 (ΦΕΚ 57/Α΄) καθιερώθηκε η υποχρεωτική αυτεπάγγελτη  αναζήτηση, σύμφωνα με την οποία, η  εκάστοτε υπηρεσία οφείλει να αναζητεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, οποιοδήποτε από τα 28 δικαιολογητικά, τα οποία σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο υπάγονται στην υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτηση και απαιτούνται για τη διεκπεραίωση αιτήματος πολίτη..

κάποια από αυτά είναι..

Αντίγραφο ποινικού μητρώου.
Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α΄ ή Β΄
Πιστοποιητικό γέννησης.
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Αντίγραφο (ή απόσπασμα) ληξιαρχικής πράξης γέννησης.
Αντίγραφο (ή απόσπασμα) ληξιαρχικής πράξης γάμου.
Βεβαίωση Φορολογικής Ενημερότητας.
Εκκαθαριστικό σημείωμα δήλωσης φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι σύννομη η απαίτηση των παραπάνω δικαιολογητικών, δηλαδή είναι υποχρέωση των υπηρεσιών του Υπ Εσωτερικών και όχι των πολιτών να βρίσκουν τα παραπάνω δικαιολογητικά . Να σημειώσουμε πως η μη εφαρμογή της παραπάνω εγκυκλίου αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα..

Εδώ μπορείτε να βρείτε  έναν αναλυτικό οδηγό για την εφαρμογή της διάταξης, ποια  δικαιολογητικά περιλαμβάνονται στην εν λόγω διάταξη και  να "κατεβάσετε" την εγκύκλιο που χρειάζεστε κάθε φορά ώστε  να την έχετε μαζί σας κάθε φορά που κάποιος τεμπέλης υπάλληλος σας ζητήσει να κάνετε τη δουλειά του..

πιο αναλυτικά εδώ : Αυτεπάγγελτη Αναζήτηση Δικαιολογητικών

via

1 σχόλιο:

  1. .Μπραβο σας που στηριζετε εμπρακτα ....Ευχομαι να ακολουθησουν κι αλλοι το παραδειγμα σας και να ειστε παντα παροντες! Ποση ζεστασιά νιώθουμε αγαπώντας τον πλησίον μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...