Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Τα δωρεάν σημεία Wi-Fi στο κέντρο της Αθήνας

Σε μία εποχή που το Ιnternet θεωρείται ο «παγκόσμιος κυρίαρχος» και μια αναγκαία εξάρτηση της καθημερινότητας, το “athenswifi” μας λύνει τα χέρια, προσφέροντας ατελείωτες ώρες σερφαρίσματος στο κέντρο της Αθήνας. Δωρεάν, άμεσο και με στόχο την εξοικείωση με τις ασύρματες τεχνολογίες και το διαδίκτυο.

Στην πλατεία Συντάγματος, στην πλατεία του Θησείου (πεζόδρομος Απ. Παύλου, Ασωμάτων, σταθμός ΗΣΑΠ Θησείου) και στην πλατεία Κοτζιά, ο κάθε πολίτης έχει την ευκαιρία 24 ώρες το 24ωρο να συνδεθεί δωρεάν με το Internet είτε μέσα από φορητό υπολογιστή είτε μέσα από οποιαδήποτε συσκευή, που διαθέτει Wi-Fi. Σε ένα παγκάκι ή ακόμα και σε μια καφετέρια της περιοχής, επιλέγοντας το ασύρματο δίκτυο “athenswifi” και πληκτρολογώντας τον κωδικό, που θα εμφανιστεί στην οθόνη του browser (πλοηγό) του, μπορεί κάποιος να απολαύσει την πρόσβαση στα διαδικτυακά sites.

Με γρήγορη ταχύτητα ως 8Mbps (OTEnet), δίνεται η δυνατότητα εξοικείωσης του κόσμου με την ασύρματη ευρυζωνικότητα. Ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και βελτιώνοντας την τουριστική εικόνα της χώρας, το “athenswifi” έρχεται για να αποδείξει οτι το internet δεν αποτελεί ένα δίκτυο από μηχανήματα, αλλά από ανθρώπους.

Από την αρχή της λειτουργίας του δικτύου έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 320.000 συνδέσεις, ενώ ταυτόχρονα πάνω από 80.000 πολίτεςτο έχουν χρησιμοποιήσει για να συνδεθούν, μεταφέροντας πάνω από 11 TB δεδομένων. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας και υλοποιήθηκε από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Εργαστήριο Υπολογιστικών Συστημάτων-CSLAB).

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...