Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Διανομή 800 κιλών τυριού σε αστέγους

Τη δωρεάν διανομή 800 κιλών ΠΟΠ γραβιέρας Κρήτης στο "Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων" ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Κέντρου και Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Αποστολόπουλο.


Στόχος της ενέργειας αυτής είναι η ανακούφιση και τη σίτιση ειδικά των αστέγων. Η ποσότητα θα είναι διαθέσιμη στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης από αύριο. Μετά τη συνάντηση τόσο ο Σκανδαλίδης, όσο και ο κ. Αποστολόπουλος έκαναν δηλώσεις.
 
Όπως δήλωσε ο κ. Σκανδαλίδης: «Κάλεσα τον Πρόεδρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, τον κ. Αποστολόπουλο, καθώς στα πλαίσια του προγράμματος του ΥΠΑΑΤ για τη δωρεάν διανομή τροφίμων, αποφασίσαμε να δώσουμε στο Κέντρο για τους άστεγους του Δήμου της Αθήνας, 800 κιλά ΠΟΠ γραβιέρα Κρήτης. Το κέντρο της Αθήνας βιώνει τη φτώχια, την εγκατάλειψη, γι΄αυτό και πρέπει ο καθένας μας, με ιδιαίτερη ευαισθησία, να κάνει ό,τι μπορεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Θέλω να σας πληροφορήσω ότι εμείς αξιοποιήσαμε το 2011 όλες τις δυνατότητες που μας έδινε το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων, απορροφώντας το 100% των διαθέσιμων πόρων, ύψους 19 εκατ. ευρώ, πόροι που τους διασφαλίσαμε και το 2012. Πρόκειται για δωρεάν διανομή τροφίμων, όπως το ρύζι, τα μακαρόνια, η φέτα και η γραβιέρα.

Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι το πρόγραμμα του 2011 αφορά τις εξής ποσότητες:
5.200.500 κιλά ρύζι, 7.021.000 κιλά ζυμαρικά, 426.000 κιλά γραβιέρα και 1.090.000 κιλά φέτα. Το σύνολο των ποσοτήτων των τροφίμων που διανεμήθηκαν μέσω του προγράμματος ανέρχεται σε 13.737.500 κιλά, τα οποία παίρνουν περίπου 250.000 δικαιούχοι σε όλη τη χώρα.
Νομίζω ότι είναι μια σημαντική βοήθεια σε καιρούς πολύ χαλεπούς».

Ακολούθως ο κ. Αποστολόπουλος, δήλωσε με τη σειρά του: «Θέλω κι εγώ από τη δική μου πλευρά να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον Υπουργό γι' αυτή την προσφορά. Είναι πάρα πολύ σημαντικό σε μια εποχή που οι ανάγκες αυτών των ανθρώπων ολοένα αυξάνουν να υπάρχει μια βοήθεια. Εμείς από την πλευρά μας, στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους ανακουφίσουμε και να τους βοηθήσουμε με κάθε τρόπο ώστε να είναι κάπως καλύτερη η ζωή τους. Αυτές οι πρωτοβουλίες, πραγματικά, είναι πάρα πολύ καλές. Χρειάζονται για το Κέντρο, χρειάζονται για την κοινωνία και ελπίζουμε να γίνουν παράδειγμα και για άλλους κρατικούς φορείς, ώστε να υπάρξουν ανάλογες κινήσεις. Πραγματικά Υπουργέ, σας ευχαριστούμε πολύ».

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ
Επιμέλεια: Νάσος Μπράτσος
via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...