Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Το «Κοινωνικό λεωφορείο» στο Φίλυρο

 

Στην πλατεία του Φιλύρου θα βρίσκεται αύριο, από τις 11 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, το πολύχρωμο «Κοινωνικό λεωφορείο του πολίτη» για να ενημερώσει τους δημότες για την ανάγκη δημιουργίας «Κοινωνικής τράπεζας». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Ο Πολίτης», που στηρίζεται από το δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη.

Η «Κοινωνική τράπεζα», την οποία προωθεί ο οργανισμός, αποτελεί μια παραλλαγή της «Ηθικής τράπεζας», που ξεκίνησε από το Μπαγκλαντές και την Ινδία και υπάρχει τα τελευταία χρόνια σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά όχι στη χώρα μας. Ο οργανισμός στοχεύει μεταξύ των άλλων στη δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας και γραφείων νομικών συμβούλων, στην καταγραφή των αστέγων και των ανέργων, καθώς και συλλόγων νόμιμων μεταναστών, αλλά κυρίως στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ίδιων των πολιτών.

Στόχος του οργανισμού είναι η δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας και ειδικού γραφείου, το οποίο δίνει δωρεάν πληροφορίες σε αστέγους και ανέργους για θέματα όπως είναι η ρύθμιση χρεών, η εύρεση εργασίας και μικρές επιδοτούμενες εναλλακτικές επιχειρηματικές προσπάθειες, καθώς και για νομικά ζητήματα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.politis-ast.gr.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...