Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Η ισχυρή κοινωνική δράση του Δήμου Κρωπίας

 

Ένα τεράστιο έργο επιτελεί, αθόρυβα, η Δημοτική Αρχή Κορωπίου σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης προσπαθώντας να σταθεί δίπλα σε πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Στο Δήμο τονίζουν ότι αντιστέκονται στη νέα πολυδιαφημισμένη μόδα δημιουργίας «Κοινωνικών Παντοπωλείων», υποστηρίζοντας πως η βιωσιμότητά τους δεν είναι εξασφαλισμένη, έτσι αποφάσισαν, εδώ και αρκετούς μήνες, να προχωρήσουν ένα βήμα πιο μπροστά και να δημιουργήσουν σύγχρονες βιώσιμες δομές διανομής τροφίμων και ιματισμού στα σπίτια των συμπολιτών που έχουν ανάγκη όχι μόνο για την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά για όλο το έτος.

Βασική αρχή της πολιτικής του Δημάρχου Κρωπίας Δημήτρη Κιούση αποτελεί ηαποφυγή κοινωνικού στιγματισμού και η διασφάλιση της αξιοπρέπειας των συμπολιτών.

Έτσι, η δημοτική κοινωνική δομή μετά τη συλλογή των προϊόντων, αξιολογώντας τις ανάγκες των ανθρώπων που έχουν εκδηλώσει την ανάγκη στήριξης, με απόλυτα διακριτικό τρόπο, προχωρεί στη διανομή τους κατ’ οίκον.

Στο πλαίσιο της παραπάνω πολιτικής αντίληψης και σε συνεργασία με όλα τα φιλόπτωχα σωματεία των εκκλησιαστικών ενοριών της πόλης, με συλλόγους, με ΜΚΟ, με ιδιωτικούς φορείς αλλά και με κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη, έχει ήδη επιτευχθεί σημαντικό έργο το οποίο όπως υποστηρίζουν θα συνεχιστεί ακόμα πιο δυναμικά. Ήδη έχουν εξασφαλιστεί και έχουν διανεμηθεί ή θα διανεμηθούν τρόφιμα  για:

100 οικογένειες από προσφορές των super market της πόλης
150 οικογένειες, από πρόγραμμα της Ε.Ε. (ο μοναδικός δήμος και για πρώτη φορά στην Αν. Αττική, αν και το πρόγραμμα υπάρχει από το 1987)
150 οικογένειες από την ΜΚΟ «Γραμμή Ζωής»
140 οικογένειες από το ίδρυμα «Π.Α.Λ.Ι.Σ»
50 οικογένειες από τα Εκπαιδευτήρια «Γείτονα»
50 οικογένειες από τους εργαζόμενους της «Boehringer Ingelheim»


Επίσης ο Δήμος διανέμει 6500 μερίδες ζεστού φαγητού ετησίως σε απόρους συμπολίτες μας.

Οι πολίτες με αναπηρία 67% και άνω έχουν έκπτωση 50% στα δημοτικά τέλη.

Επίσης με πρωτοβουλία του Δημάρχου και σε συνεργασία με ιδιωτικά φροντιστήρια της πόλης υπάρχει πλέον και η δυνατότητα να παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα μαθητές, που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Τέλος, σε λίγες ημέρες θα τεθεί από το Δήμο Κρωπίας σε κυκλοφορία η Εκπτωτική Κάρτα με σημαντική έκπτωση στους κατόχους (αφορά όλους τους κατοίκους του Δήμου Κρωπίας) από τα καταστήματα της πόλης.

«Από όλα τα παραπάνω είναι περισσότερο από εμφανές ότι ο Δήμος Κρωπίας, χωρίς τυμπανοκρουσίες και φιέστες, κάνει με ταπεινότητα αυτό που είναι υποχρεωμένος, δηλαδή στηρίζει κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη, με αξιοπρέπεια» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος της κοινωνικής δομής, δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Δήμου, ενημερώνοντας παράλληλα πως για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 210-662 23 24 εσωτ. 115.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...