Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Επανάληψη των προγραμμάτων Σχολής Γονέων

vivliothiki_dimosia

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής  Γονέων του ΙΔΕΚΕ θα επαναληφθούν στους χώρους της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας  και για την Άνοιξη & το Καλοκαίρι του 2012.

Τα προγράμματα συμβουλευτικής είναι δωρεάν και απευθύνονται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Οι θεματικές ενότητες που προσφέρονται είναι οι εξής:

Η οικογένεια στην σύγχρονη εποχή, διάρκειας 50 ωρών
Διαφυλικές σχέσεις, διάρκειας 25 ωρών
Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία, διάρκειας 25 ωρών
Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας, διάρκειας 25 ωρών
Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, διάρκειας 25 ωρών
Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, διάρκειας 50 ωρών
Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα  Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα θα τεθούν σε λειτουργία από αρχές Φεβρουαρίου, με την εγγραφή 18-20 ατόμων και πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους ψυχολόγους και κοινωνιολόγους.

Το εαρινό & χειμερινό εξάμηνο πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία 14 τμήματα στο Νομό μας.

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην Υπεύθυνο της Σχολής Γονέων, κ.Ευαγγελία Θεοδωροπούλου στο τηλέφωνο 6947906068.

Αιτήσεις μπορείτε να συμπληρώσετε και στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, οδός Έλλης 8 (πίσω από το Δημαρχείο), τηλ. 2331024494 (υπεύθυνη η κ. Ασπασία Τασιοπούλου) μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου 2012.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...