Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Αλληλεγγύη και Ανταλλαγή στα Χανιά

Το 3ο Ανταλλακτικό Παζάρι του Δ.Α.Χ έγινε την Κυριακή 15.1.12 σε κλειστό χώρο σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο.  Η κακοκαιρία , δεν απέτρεψε τους Χανιώτες να το επισκεφτούν και να κάνουν τις ανταλλαγές τους σε είδη που χρειάζονται.
Αυξημένη συμμετοχή από μέλη που  αντάλλαξαν είδη διατροφής (λάδι, κρασί, αυγά, ρύζι, πορτοκάλια, λεμόνια, αλεύρι κλπ), ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια, ηλεκτρονικές συσκευές, καλλυντικά και αρώματα, διακοσμητικά αντικείμενα, φυτά και γεωργικά εργαλεία.  Υπήρχαν τραπεζάκια με σπιτικά γλυκίσματα και έτοιμο φαγητό, καθώς επίσης ήταν στημένος παιδότοπος που απασχολούσε δημιουργικά τα παιδιά, ώστε να μπορούν οι γονείς να κάνουν τα ψώνια και την κουβεντούλα τους με άνεση.

Στις μέρες μας που η επιβίωση από την οικονομική κατάρρευση έρχεται πρώτη στη  λίστα των προτεραιοτήτων,  η ανάγκη να «ξανασυνδεθούμε» με τις έννοιες χαρίζω, βοηθώ, συμπαραστέκομαι, δανείζω, ανταλλάσω, συμπάσχω, αλληλοβοηθώ, γίνεται επιτακτική για να επιτευχθεί αυτή η επιβίωση.
Στο ανταλλακτικό παζάρι, που πραγματοποιείται κάθε δεκαπέντε ημέρες, μπορούν να συμμετέχουν τα μέλη του δικτύου, αλλά και μη μέλη, με την προϋπόθεση να φέρουν οτιδήποτε δεν χρειάζονται, για να το ανταλλάξουν με κάτι που έχουν ανάγκη, από τα είδη που θα υπάρχουν στο παζάρι. Κατά την διάρκειά του γίνονται πάντα εγγραφές νέων μελών όπως έγινε και αυτήν την Κυριακή. Είκοσι νέες εγγραφές σημειώθηκαν, 50 τραπεζάκια με είδη προς ανταλλαγή στήθηκαν, 14 νέα είδη προστέθηκαν, έγιναν περίπου 200 συναλλαγές και οι μονάδες που ανταλλάχτηκαν έφτασαν τις 830, (έναντι 720 και 580 στο 2ο και στο 1ο αντίστοιχα).

Γίνεται εμφανής πλέον η ανάγκη για την εξεύρεση ενός χώρου, που θα μπορεί να στεγάζει το Ανταλλακτικό Παζάρι σε μόνιμη βάση, καθώς και τις συναντήσεις & εκδηλώσεις των μελών του Δ.Α.Χ. τα οποία ολοένα και αυξάνονται, εξασκώντας την Αλληλεγγύη δια μέσου της Ανταλλαγής (Προϊόντων και Υπηρεσιών).

Όποιος γνωρίζει αίθουσα (80τμ και άνω) στα Χανιά, που θα μπορούσε να παραχωρηθεί για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του Δ.Α.Χ., παρακαλείται να επικοινωνήσει στο : http://www.diktyoantallagonxanion.gr/

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...