Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Κοινωνικό φροντιστήριο από το δήμο Μαραθώνα


«Σάρκα και οστά» λαμβάνει πλέον το πρόγραμμα Κοινωνικού Δημοτικού Φροντιστηρίου που προσφέρει ο Δήμος Μαραθώνα σε μαθητές ευπαθών οικονομικά ομάδων και των τριών τάξεων του Λυκείου.


Τα μαθήματα της ενισχυτικής διδασκαλίας, που ξεκίνησαν στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου, παρακολουθούν ήδη 28 μαθητές.

Η εν λόγω αξιόλογη πρωτοβουλία του Δήμου Μαραθώνα στηρίζεται κατά βάση στην εθελοντική παρουσία 18 καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων θεωρητικής, τεχνολογικής και θετικής κατεύθυνσης, οι οποίοι προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους σε μαθητές που αδυνατούν να φοιτήσουν στα ιδιωτικά φροντιστήρια.

Επιπλέον, ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν και τρεις καθηγήτριες που δεν διαμένουν στην περιοχή και καλούνται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να διδάξουν στο φροντιστήριο.

Πέραν του εκπαιδευτικού προσωπικού, υπάρχει και η αναγκαία γραμματειακή υποστήριξη από δύο νηπιαγωγούς, έναν κοινωνιολόγο και μια ιδιωτική υπάλληλο που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.

Το πρόγραμμα σε πρώτη φάση υλοποιείται πιλοτικά στη δημοτική κοινότητα Νέας Μάκρης και τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του Λαογραφικού Μουσείου. Ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, το πρόγραμμα προβλέπεται να επεκταθεί και στις άλλες Κοινότητες του Δήμου.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...