Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ειδικών πληθυσμιακών ομάδων

http://www.xronos.gr/upload/iblock/180/dwrean_mathimata_plithismiakes_omades.jpg 

Στήριξη σε μαθητές  προσχολικής αγωγής, δημοτικού και γυμνασίου...



Εγκαινιάστηκε στην περιοχή της οδού Άβαντος, το ΚΕΣΠΕΜ Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Προγράμματος για την Εκπαίδευση των Παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης με τον δήμο Αλεξανδρούπολης, με στόχο να μεταφέρει τις δραστηριότητες του και στην πρωτεύουσα του νομού Έβρου, στηρίζοντας μαθητές  προσχολικής αγωγής, δημοτικού και γυμνασίου.

Στο περιφερειακό ΚΕΣΠΕΜ Αλεξανδρούπολης επί της οδού Άβαντος 120, θα αναπτυχθούν δράσεις όμοιες με αυτές που αναπτύσσονται στα κεντρικά ΚΕΣΠΕΜ, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του πληθυσμού της.
Ειδικότερα, θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας και θετικών επιστημών για παιδιά δημοτικού, με ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά υλικά και μαθησιακά παιχνίδια, θερινά μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και προετοιμασία ανεξεταστέων μαθητών γυμνασίου σε όλα τα μαθήματα. Δραστηριότητες προσχολικής αγωγής για νήπια, δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά και νέους, μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε ενήλικες όπως και δανεισμό βιβλίων και ηλεκτρονικών εκπαιδευτικών υλικών σε μαθητές.   

Ταυτόχρονα θα συμβάλει στην ενίσχυση και την υποστήριξη της παρέμβασης κοινωνικής εργασίας και συμβουλευτικής που πραγματοποιούνταν μέχρι σήμερα σε μαθητές και μαθήτριες και τις οικογένειές τους από άλλες δράσεις του Προγράμματος.
Στα εγκαίνια του ΚΕΣΠΕΜ Αλεξανδρούπολης παρέστη και χαιρέτισε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, χάρη στην αποφασιστική συνέργεια του οποίου κατέστη δυνατή η έναρξη της λειτουργίας του. Ο κ. Λαμπάκης τόνισε τον σπουδαίο ρόλο που μπορεί να παίξει το κέντρο στην ομαλή κοινωνική ένταξη και την ενδυνάμωση της μαθησιακής διαδικασίας για εκατοντάδες παιδιά ειδικών πληθυσμιακών ομάδων της Αλεξανδρούπολης που για πολλές δεκαετίες αντιμετώπισαν το φάσμα του κοινωνικού αποκλεισμού και την έλλειψη ίσων ευκαιριών για την πρόσβαση στην γνώση και την μόρφωση.

Παρούσα ήταν επίσης η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Τσιαούση, που από την πρώτη στιγμή στήριξε δυναμικά το εγχείρημα της ίδρυσης του ΚΕΣΠΕΜ Αλεξανδρούπολης, ενώ γραπτό χαιρετισμό, απέστειλε και η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Όλγα Ρενταρή Τέντε.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκε και ο Συνήγορος του Παιδιού Γιώργος Μόσχου, όπως και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Κελεσίδης καθώς και πολλοί εκπαιδευτικοί- συνεργάτες του Προγράμματος που αναμένεται να θέσουν σε κίνηση την νέα δομή στην Αλεξανδρούπολη.

Από την πλευρά τους τόσο η επιστημονική υπεύθυνη του Έργου, Άννα Φραγκουδάκη όσο και η ειδική επιστημονική σύμβουλος, Θάλεια Δραγώνα, εξήραν την συνεργασία με τον δήμο Αλεξανδρούπολης και τόνισαν ότι με το ΚΕΣΠΕΜ Αλεξανδρούπολης, το Πρόγραμμα, διανύοντας την τέταρτη και τελευταία φάση του στην Θράκη, επιδιώκει να εξαπλώσει τις δράσεις του και τη θετική κοινωνική τους συνεισφορά σε περιοχές και πληθυσμιακές ομάδες στις οποίες δεν είχε παρέμβει μέχρι σήμερα. 

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...