Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Δωρεάν εξετάσεις για ηπατίτιδα και HIV από την PRAKSIS


Ενημερωτική δράση εξαρτημένων ατόμων για τις μολυσματικές ασθένειες θα πραγματοποιηθεί  από το Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης και το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ σε συνεργασία με τη ΜΚΟ PRAKSIS και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Από την ερχόμενη Τρίτη 10 Ιανουαρίου έως και την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012, ειδικό όχημα της PRAKSIS, στελεχωμένο με γιατρό και κοινωνικό λειτουργό θα ενημερώνει τους εξαρτημένους για τις μολυσματικές ασθένειες και τους τρόπους πρόληψης  από αυτές. Μετά την αρχική ενημέρωση όσοι από τους εξαρτημένους ενδιαφέρονται θα μπορούν να κάνουν  rapid test ηπατίτιδας και  HIV.


Εκπρόσωποι των δύο φορέων θα βρίσκονται μπροστά στο πάρκο  Ξαρχάκου κάθε Τρίτη και Τετάρτη από τις 12.00 έως τις 15.00. Το θεραπευτικό προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και ομάδα μελών της Επανένταξης θα ενημερώνουν τους εξαρτημένους με στόχο την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση, ώστε να απευθυνθούν στα προγράμματα απεξάρτησης της Θεσσαλονίκης.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη παρέμβαση είναι η έξαρση της εξάπλωσης του ιού του HIV στον πληθυσμό των εξαρτημένων.

Για περισσότερες πληροφορίες:PRAKSIS  Στεφανία Πανταζή 2310 556145.Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ ή το  Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης  Κατερίνα Παπαδημητρίου 2310 215505.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...