Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Εύοσμος: 70 παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά χάρις στον πατέρα Γεώργιο


Στη Θεσσαλονίκη του 2012, εικόνες που παραπέμπουν πολλές δεκαετίες πίσω. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας που έχασαν ξαφνικά τις δουλειές τους  στέκονται στην ουρά κάθε Παρασκευή προκειμένου να παραλάβουν τη σακκούλα τους με το γάλα και το κολατσιό που παίρνουν καθημερινά τα παιδιά τους στο σχολείο.


Ο Πατερας Γεώργιος Εφημέριος Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο αντιλήφθηκε εγκαίρως την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει δεκάδες νοικοκυριά και οργάνωσε ένα εβδομαδιαίο συσσίτιο προκειμένου να μην υπάρχουν παιδιά που πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο.

Η θλιβερή πραγματικότητα κατέγραψε έρευνα του δήμου Θεσσαλονίκης. Από τους 33000 μαθητές, οι 500 εμφανίζουν συμπτώματα υποσιτισμού.
Ένας ένας οι δήμοι της χώρας μελετούν σχέδια παροχής συσσιτίου σε παιδιά που ζουν σε οικογένειες που δεν έχουν ούτε για το γάλα τους.
Μιλώντας στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Ευη Χριστοφιλοπούλου προανήγγειλε την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος για τη σίτιση μαθητών από την επόμενη εβδομάδα σε σχολεία που βρίσκονται σε οικονομικά υποβαθμισμένες περιοχές.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...