Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Συγκινητική η στήριξη της Ελλάδας από τους Κύπριους


Συγκινητική είναι η προσφορά αγάπης των Κυπρίων, που με κάθε τρόπο προσπαθούν να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό ο οποίος δοκιμάζεται από την κρίση.


Οι Κύπριοι το αισθάνονται ως χρέος τιμής να ανταποδώσουν στην Ελλάδα, που πάντα βρισκόταν στο πλευρό της Κύπρου κατά τις μαρτυρικές εποχές, τις οποίες διερχόταν η Μεγαλόνησος.

Η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι θέμα συζητήσεων παντού ενώ χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της εφημερίδας «Αλήθεια»: «Για την Ελλάδα ρε, χρωστώ το».

Κανείς δεν ξεχνά το 1974, και το πως ο ελληνικός λαός στήριξε τον πληγωμένο κυπριακό λαό, ούτε και μετά... τα δωρεάν πανεπιστήμια, τα δωρεάν βιβλία, τις δωρεάν συγκοινωνίες και τόσα άλλα. ΄Ήρθε λοιπόν η σειρά των Κυπρίων να ξοφλήσουν ένα χρέος ανθρωπιάς απ’ τα παλιά.

Στο κάλεσμα λοιπόν για έμπρακτη αλληλεγγύη και βοήθεια στο δοκιμαζόμενο λαό της Ελλάδας, η ανταπόκριση ήταν πρωτοφανής ξεπερνώντας κάθε προσδοκία...

Το κρατικό κανάλι είχε διοργανώσει την περασμένη Δευτέρα εκδηλώσεις σε όλες της πόλεις για τη συλλογή τροφίμων, ρουχισμού και παιχνιδιών... Οι εικόνες ήταν απίστευτες...

Εκατοντάδες άνθρωποι έσπευσαν να προσφέρουν, από το περίσσευμα τους ή το υστέρημα τους δεν έχει σημασία...

«Εμείς έχουμε τη σύνταξη μας, τι να την κάνουμε γέροι άνθρωποι! Αυτά τα μωρά πρέπει να σκεφτούμε που δεν έχουν να φάνε...» έλεγε η κυρία Ελένη Γεωργιάδου με δάκρυα στα μάτια και κουβαλώντας τσάντες με τρόφιμα... Τέσσερα εμπορευματοκιβώτια γέμισαν μέσα σε λίγες μόνο ώρες...Οργανισμοί, κυβερνητικοί και μη, η εκκλησία και όχι μόνο διοργανώνουν εκδηλώσεις για να στηριχθεί ο ελληνικός λαός.

Μάλιστα την Τρίτη 21α Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί έρανος σε όλα τα σχολεία της ελεύθερης Κύπρου.

Ήδη εδώ και καιρό η Αρχιεπισκοπή Κύπρου αποστέλλει κάθε μήνα τρόφιμα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Ενδεικτικά μόνο τα Χριστούγεννα στάλθηκαν 800 κιλά γαλοπούλες, ενώ για το Πάσχα προγραμματίζεται η αποστολή 400 κιλών αρνί.

Και όπως είπε και ένας ηλικιωμένος: «To να χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο»...

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...