Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Κοινωνικό Δίκτυο Αλληλεγγύης από την αντιπεριφέρεια Πειραιά


Καθημερινά λειτουργεί το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Π.Ε. Πειραιά, επί της οδού Ζωσιμαδών 44, προσφέροντας ανακούφιση στη σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν οι άστεγοι και ανήμποροι συμπολίτες μας, ειδικά σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που οι διεθνείς κοινωνικοοικονομικές συνθήκες δημιουργούν νέες μορφές φτώχειας.


Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στελεχωμένο με εθελοντές, προσφέρει τη δυνατότητα για ένα ζεστό μπάνιο, καθαρά ρούχα και κουβέρτες καθώς και παραμονή για ένα καφέ στο χώρο του ισογείου.

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου εκτίμησε πως «τα ποσοστά των άστεγων και ανήμπορων συμπολιτών μας θα αυξηθούν κι άλλο καθίσταται αναγκαία», ενώ παράλληλα έκανε λόγο για επικτακτική «κινητοποίηση και συνεργασία όλων, κυβέρνησης, Αυτοδιοίκησης, Εκκλησίας, εθελοντικών οργανώσεων και ενεργών πολιτών, αφενός για τη χάραξη και άσκηση κοινωνικής πολιτικής που θα διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή, την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και αφετέρου για τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης και στήριξης των συμπολιτών μας που βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της κρίσης».

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...