Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Αλληλεγγύη από τους πολίτες του Παλαιού Φαλήρου


Οι πολίτες από το Π. Φάληρο οργανώθηκαν και προσφέρουν στον συνάνθωπο ό,τι μπορούν. Αυτή είναι η επιστολή τους.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ:«Φτώχεια, εξαθλίωση, μιζέρια

Μη μείνουμε με σταυρωμένα χέριαΥπήρξαμε υπάκουοι. ΄ Ήμασταν οι φιλήσυχοι πολίτες, οι καλόπιστοι μαθητές αποδοτικοί εργαζόμενοι ευτυχισμένοι καταναλωτές. Πιστοί υπήκοοι μιας ευνομούμενης πολιτείας. Χαμένοι στην ιδιώτευση του αστικού χώρου, στην σαγήνη της ευμάρειας και του νεοπλουτισμού. Και "ξαφνικά" μας εμφάνισαν την κρίση. Μια κρίση που διακατέχεται σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας μας και δημιουργεί μια μόνιμη κατάσταση φόβου. Ταυτόχρονα όμως, αποτελεί και το τέλειο άλλοθι στα χείλη των αφεντικών, των πολιτικών και των δημοσιογράφων.

Μειώσεις μισθών, μαζικές απολύσεις, κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, αύξηση της καταστολής, διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, της δημόσιας παιδείας και του συστήματος υγείας. Όπως και στις περισσότερες γειτονιές ,έτσι και στο Π.Φάληρο συναντηθήκαμε άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις, αλλά με κοινό άξονα την εναντίωση μας στην εξαθλίωση που μας επιβάλλουν, την αλληλεγγύη και την συλλογική δράση Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Π.Φαλήρου δημιουργήθηκε και δρα στους δρόμους και στις γειτονιές της πόλης μας τους τελευταίους δύο μήνες. Μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα έχουμε προχωρήσει σε σημαντικές δράσεις: συλλογική κουζίνα αλληλεγγύης, διεκδίκηση και παραχώρηση καταλύματος για τους αστέγους της πόλης μας, δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου, οργάνωση 1ου Χαριστικού-Ανταλλακτικού παζαριού προϊόντων και υπηρεσιών, εκδηλώσεις και δράσεις ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις  και σε πορείες γειτονιών, συμμετοχή στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, προσφορά ρούχων στις γυναικείες φυλακές Θηβών. Η απάντηση λοιπόν, στην επίθεση που δεχόμαστε δεν μπορεί να περιμένει.

Αυτό-οργανωνόμαστε, στεκόμαστε αλληλέγγυοι και σχηματίζουμε πυρήνες αντίδρασης και συλλογικής δημιουργίας σε κάθε γειτονιά.
Το Σάββατο 25 Φλεβάρη, από τις 12.00 το μεσημέρι ,μπροστά στο πολιτιστικό κέντρο Φλοίσβου (δίπλα στην θάλασσα), μοιραζόμαστε ότι έχει φέρει ο καθένας απ το σπίτι του αλλά και ότι θα βγάλει το καπνισμένο τσουκάλι της υπαίθριας κουζίνας μας ενάντια στην βία της πείνας, της φτώχειας και της ανεργίας που απλώνει γύρω μας η βαρβαρότητα του χρηματοπιστωτικού και εξουσιαστικού ολοκληρωτισμού ενάντια στην κρατική μεθόδευση ποινικοποίησης και απαγόρευσης των κοινωνικών συσσιτίων από ομάδες αλληλεγγύης πολιτών (πού δεν "ελέγχονται" από εκκλησία, δημόσιους φορείς και ΜΚΟ), με την πρόφαση των "κανόνων υγιεινής".

Για ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που θα προστατεύσει και θα υπερασπίσει  την  κοινωνική επιβίωση και συνοχή απέναντι στην απανθρωπιά και εκμετάλλευση από μεσάζοντες, κερδοσκόπους  και τοκογλύφους  που συμπληρώνουν το εξουσιαστικό μέτωπο τρομοκρατίας και καταστολής των καταπιεσμένων.

Αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 1ης Φλεβάρη, όταν στην προσπάθεια τους να βοηθήσουν αστέγους να κάνουν χρήση τού άδειου καφενείου του Πνευματικού Κέντρου Αθήνας για να προφυλαχθούν από το κρύο ,βρέθηκαν μπροστά  στην  "ζεστή αγκαλιά " της "κοινωνικής πολιτικής" τού δήμαρχου Καμίνη και των ΜΑΤ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ,ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ,ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ»

via

1 σχόλιο:

  1. Mεστο άρθρο.Τελικά οι πολίτες Παλαιου Φαλήρου ξέρουν την δύναμη "του ολοι μαζί" από παράδοση [ξέρω ότι οι παπούδες σας ήταν κατά το πλείστον Μικρασιάτες] ή αποκτημένη σοφία και γνώση στους καιρούς της μακαριότητας της Ελλάδας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...