Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Κτηνοτρόφοι από Λάρισα και Μαγνησία παίρνουν τη μοίρα τους στα χέρια τους


Στα χέρια τους παίρνουν την εμπορία του γάλακτος, του κρέατος αλλά και του μαλλιού, που εδώ και χρόνια είναι ξεχασμένο στην χώρα μας, 100 κτηνοτρόφοι από την Μαγνησία και την Λάρισα οι οποίοι και ίδρυσαν τον πρώτο Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτρόφων με την ονομασία «Ρήγας Φεραίος».


Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι από τον εμπνευστή της όλης προσπάθειας προέδρου του ΚΕΚ Γεωργική Ανάπτυξη Ντίνου Μπλιάτσου και την κινητοποίηση ανέλαβε μια ομάδα κτηνοτρόφων από το Βελεστίνο και το Στεφανοβίκειο με την συμμετοχή των παραγωγών να είναι ήδη σημαντική, 42 από την Μαγνησία και 55 από την Λάρισα.

Ήδη σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα εγκρίθηκε το Καταστατικό του Συνεταιρισμού - κατατίθεται τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στο δικαστήριο - όπου και έγινε η ευχάριστη διαπίστωση πως το 80% των μελών του νέου συνεταιρισμού αποτελείται από νέους κτηνοτρόφους, ηλικίας περίπου 40 ετών, με το ενδιαφέρον των παραγωγών να μην σταματά και στον Συνεταιρισμό να προστίθενται συνεχώς νέα μέλη.

Σύμφωνα με τον κ. Μπλιάτσο, ενώ ουσιαστικά ακόμα ο Συνεταιρισμός δεν έχει κάνει έναρξη εργασιών, απομένουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες οι οποίες και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Μαρτίου, έντονο είναι το ενδιαφέρον τουρκικής εταιρίας που αντιπροσωπεύει κλωστήρια, στα σύνορα Ιράν και Τουρκίας, για προμήθεια μαλλιού και η προσφορά αναμένεται από τους Τούρκους μέσα στην εβδομάδα.

Στόχος του νέου Συνεταιρισμού είναι να «εκτοπιστούν» οι ενδιάμεσοι έτσι ώστε οι κτηνοτρόφοι να απολαμβάνουν καλύτερες τιμές στην πώληση γάλακτος και κρέατος αλλά και η προμήθεια των ζωοτροφών και των φαρμάκων να γίνει με χαμηλότερες τιμές.

Τέλος σημειώνεται πως οι κτηνοτρόφοι για να μετέχουν στο νέο Συνεταιρισμό πρέπει να αποδίδουν το ποσό των 1.000 ευρώ που αφορά στη συνεταιριστική μερίδα του καθενός.

Αλ. Φωτιάδου - Ταχυδρόμος via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...