Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Θέσεις εργασίας για Έλληνες από όλο τον κόσμο

Θέλεις να βοηθήσεις την Ελλάδα; Δώσε δουλειά σε έναν Έλληνα!

Μία πρωτοβουλία για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας στην Ελλάδα υιοθετεί το ομογενειακό portal GreekReporter.com, που καλεί επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο να προτιμήσουν έναν Έλληνα για κάποια εργασία που δεν απαιτεί φυσική παρουσία αλλά μπορεί να εκτελεστεί εξ αποστάσεως.

Στην ιστοσελίδα hireagreek.com, επιχειρηματίες μπορούν να αναρτούν θέσεις εργασίας και από την άλλη οι υποψήφιοι εργαζόμενοι Έλληνες να «ανεβάζουν» τα βιογραφικά τους, στα οποία θα έχουν πρόσβαση οι υποψήφιοι εργοδότες όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Η πρωτοβουλία του GreekReporter.com

Η Ελλάδα είναι, αυτή τη στιγμή, εγκλωβισμένη σε ιστορικά τραγικές οικονομικές συνθήκες. Υπάρχουν αρκετές πρωτοβουλίες για βοήθεια προς την Ελλάδα και τους Έλληνες, που υποφέρουν εξαιτίας των απολύσεων, των φοροεπιδρομών και της συνεχούς επιδείνωσης της ζωής τους.

Στέλνουν χρήματα στους συγγενείς στην Ελλάδα, ανοίγουν λογαριασμούς μαζεύοντας χρήματα για να κλείσουν μία μικρή τρύπα του ελληνικού χρέους, ίσως φέρνουν δύο ή τρεις φίλους στην Αμερική, τον Καναδά και την Αυστραλία. Αυτά ίσως είναι μια προσωρινή λύση, αλλά είναι απαραίτητο κάτι πιο δραστικό.

Κάτι που θα είναι βιώσιμο και δε θα κάνει τους Έλληνες να αισθάνονται ότι τους δίνουν ελεημοσύνη.

Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι θέσεις εργασίας, και μπορείτε να βοηθήσετε, επεκτείνοντας ταυτόχρονα το ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησής σας.

Σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως με τη χρήση διαδικτυακών εργαλείων. Για παράδειγμα, αν χρειάζεστε μία ιστοσελίδα, μία νέα μακέτα για τις επαγγελματικές σας κάρτες, ή κάποιον για να επεξεργαστεί ένα βίντεο ή να μεταφράσει κάποια έγγραφα, οι άνθρωποι που θα αναλάβουν αυτές τις δουλειές, δε χρειάζεται να είναι στο γραφείο σας, ούτε καν να βρίσκονται στην ίδια ήπειρο με εσάς.


Για όλες αυτές τις εργασίες που μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να προσλάβετε έναν Έλληνα. Οι Έλληνες είναι ικανοί, αν και η κοινή γνώμη, τελευταία, έχει στραφεί εναντίον τους. Ξέρουμε ότι με δεδομένες τις κατάλληλες εργασιακές συνθήκες παράγουν σημαντικά αποτελέσματα, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στους Έλληνες της διασποράς να επιτύχουν ανά τον κόσμο.

Εμείς στο Greek Reporter (http://GreekReporter.com) πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε τους ανθρώπους της Ελλάδας. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνοαμερικανοί, Ελληνοκαναδοί, Ελληνοαυστραλοί και Έλληνες ανά τον κόσμο που είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες και μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους στην Ελλάδα, προσλαμβάνοντάς τους για να εργαστούν στην επιχείρησή τους από την Ελλάδα.

Γι’αυτό δημιουργήσαμε το hireagreek.com, ώστε οι άνθρωποι από την Ελλάδα να μπορούν να αναρτούν τα βιογραφικά τους και οι εταιρείες από όλο τον κόσμο να περιηγούνται στην ιστοσελίδα και, ιδανικά, να προσλαμβάνουν ανθρώπους.

Πιστεύουμε στην Ελλάδα και δε θεωρούμε ότι η μαζική έξοδο του ελληνικού πληθυσμού είναι μία καλή λύση στην κρίση, ούτε θέλουμε μία «μόνιμη» κατάσταση ανεργίας στην Ελλάδα. Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε, γι’αυτό την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε κάποια υπηρεσία, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να προσλάβετε έναν Έλληνα.

Πιστεύουμε πραγματικά σε αυτή την πρωτοβουλία και γιάυτό ο Greek Reporter χρηματοδότησε και δημιούργησε το hireagreek.com χωρίς δεύτερη σκέψη. Μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς, προωθώντας αυτό το μήνυμα, αναρτώντας μία θέση εργασίας που μπορεί να καλυφθεί από κάποιον στην Ελλάδα ή να το στείλετε στους συγγενείς σας στην Ελλάδα για να αναρτήσουν τα βιογραφικά τους.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...