Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Ταμείο αρωγής για τους Έλληνες από τον Αμερικής Δημήτριο


Έκκληση για την οικονομική υποστήριξη του δοκιμαζόμενου Ελληνικού λαού και την άμεση και ουσιαστική βοήθεια προς τους αδελφούς μας της Ελλάδος απηύθυνε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος με ειδική εγκύκλιό του εξ ονόματος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου προς το πλήρωμα της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Στην εγκύκλιό του ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η οικονομική κρίση πού έχει κλυδωνίσει την Ευρώπη και έχει επηρεάσει βαθειά την Ελλάδα έχει πάρει διαστάσεις όπου η ταλαιπωρία των αθώων και η δοκιμασία των απλών ανθρώπων καλεί προς άμεση και ουσιαστική βοήθεια.

Οι οικογένειες πολλών εξ ημών έχουν ρίζες στην Ελλάδα και πολλοί από μας έχουμε συγγενείς και φίλους οι οποίοι βιώνουν τη στέρηση, φαινόμενο πού έχει να παρουσιασθεί στη χώρα αυτή από τη σκληρή εποχή της κατοχής κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ο Αρχιεπίσκοπος τονίζει ακόμη ότι η ανταπόκριση στο κάλεσμα για τον έρανο πρέπει να είναι άμεση και γενναιόδωρη και προσθέτει:

«Ενήμεροι της σκληρής αυτής πραγματικότητος, οφείλουμε να ανταποκριθούμε προσφέροντας αληθινή και συγκεκριμένη βοήθεια στα αδέλφια μας μέσω αξίων εμπιστοσύνης ανθρωπιστικών και φιλανθρωπικών οργανισμών που συνδέονται με την Εκκλησία, οι οποίοι θα βοηθήσουν άμεσα τους ανθρώπους με τις μεγαλύτερες ανάγκες».

Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί στην Αρχιεπισκοπή ειδικό ταμείο με την επωνυμία «Ταμείο Αρωγής για το Ελληνικό Λαό» και οι εισφορές πρέπει να αποστέλλονται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, 8 East 79th Street, New York, NY 10075 με την ένδειξη: Relief Fund for the People of Greece.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...