Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα


Από την 1η Μαρτίου αναμένεται να λειτουργήσουν στην Κοζάνη και στην Πτολεμαϊδας τα Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα στην Κοζάνη το Ιατρείο θα στηθεί στο Οικοτροφείο 40 Μάρτυρες, απέναντι από το Εργατικό Κέντρο και στην Πτολεμαΐδα στο κτίριο του ΚΑΠΗ.


Σε πρώτη φάση τα Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα λειτουργήσουν με γενικούς γιατρούς παθολόγους – παιδιάτρους, που θα παρέχουν δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη στους ανασφάλιστους πολίτες.

Τα Ιατρεία θα λειτουργούν υπό την αιγίδα του Ιατρικού Σύλλογο Κοζάνης, ο οποίος προχωρά στην Εθελοντική Ομάδα Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, σε συνεργασία με το Φαρμακευτικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Κοζάνης και την παράλληλη αρωγή, της Περιφερειακής Ενότητας, των Δήμων Κοζάνης και Εορδαίας, καθώς και με τη συμμετοχή του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κοζάνης, της Δημοτικής Κίνησης: «Κοζάνη, Τόπος να ζεις», της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ» και του Συνδέσμου Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα υπεγράφη σήμερα από τους εμπλεκόμενους και η πράξη ίδρυσης.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...