Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ιατρείο Κοινωνικής Αντίληψης στις Σέρρες


Η νέα αυτή πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης με αμιγώς κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με την συγκινητική συμπαράσταση και συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, αποσκοπεί στην δωρεάν παροχή ιατρικής πρωτοβάθμιας φροντίδας σε απόρους και εμπερίστατους συμπολίτες μας από ομάδα εθελοντών ιατρών.

Η λειτουργία της παραπάνω προσπάθειας έρχεται να προστεθεί στις κοινωνικές δράσεις της τοπικής Εκκλησίας των Σερρών (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Ξενώνας αστέγων, συσσίτια, υποτροφίες κ.λπ) και αποσκοπεί στην ανακούφιση απόρων ασθενών (ενηλίκων - παιδιών), που μένουν μέρα με την ημέρα, λόγω της οικονομικής κρίσεως, ανασφάλιστοι και άνευ δυνατότητας ιατρικής περίθαλψης.

Παράλληλα και σε συνεργασία με τους ιατρούς του «Κοινωνικού Ιατρείου», μία ομάδα εθελοντριών νοσοκόμων θα στηρίζει το έργο αυτό.

Το «Ιατρείο Κοινωνικής Αντίληψης» που θα εξυπηρετεί δωρεάν τους ασθενείς απ’ όλες τις ενορίες της Εκκλησίας των Σερρών θα λειτουργήσει από της 18ης Μαρτίου ε. ε. στο ισόγειο του Μαξιμείου Πνευματικού Κέντρου στην πόλη των Σερρών (Ν. Νικολάου 21, τηλ. 23210 53765) κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 12:00 έως τις 3:00 το μεσημέρι, σε ειδικώς διαμορφωμένο χώρο.

Την λειτουργία του «Ιατρείου Κοινωνικής Αντίληψης» για τις Σέρρες ανακοίνωσαν σήμερα από κοινού ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών.

Παράλληλα ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης ανακοίνωσε τα εγκαίνια του δεύτερου Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως, που θα γίνουν την Κυριακή 13 Μαρτίου ε. ε. στην πόλη της Νιγρίτας.

 via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...