Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Κοινωνικό ιατρείο για άπορους στο ΙΚΑ Ρεθύμνου


Κοινωνικό ιατρείο ξεκινά να λειτουργεί από την 1η Μαρτίου στα ιατρεία του ΙΚΑ Ρεθύμνου (ΕΟΠΥΥ πλέον), για τους άπορους ανασφάλιστους πολίτες του Ρεθύμνου.


Η απόφαση αυτή πάρθηκε όπως μας είπε ο διευθυντής του ΕΟΠΥΥ στο Ρέθυμνο, Μανώλης Τσουπάκης, λόγω του ότι «διαπιστώθηκε πως υπάρχει ανάγκη από αρκετούς συμπολίτες μας στη δύσκολη αυτή συγκυρία. Είναι προς τιμήν των γιατρών του ΙΚΑ που δέχθηκαν να εξετάζουν καθημερινά άπορους ασθενείς».

Κάθε γιατρός θα μπορεί να εξετάζει 3 με 4 άτομα καθημερινά, τα οποία θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα βιβλιάρια απορίας, όπως τονίζει ο κ. Τσουπάκης για να τους γράφουν οι γιατροί τα φάρμακα, τα οποία θα τα προμηθεύονται στη συνέχεια από το νοσοκομείο δωρεάν με το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ.

Οι άποροι ασθενείς θα απευθύνονται στο γραφείο του Διευθυντή του ΕΟΠΥΥ καθημερινά από τις 8 μέχρι τι 9 το πρωί για να πάρουν το χαρτί προτεραιότητας και να εξυπηρετούνται.

Με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Τσουπάκης τονίζει πως παρέχεται βοήθεια στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο οποίο απευθύνονται κυρίως οι άποροι και ανασφάλιστοι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιδιώτες γιατρούς ή είναι μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα που φοβούνται να απευθυνθούν στις υπηρεσίες υγείας.

Πολλοί, δε, που μένουν εκτός συστήματος υγείας γι’ αυτό το λόγο, είναι άνθρωποι που έχουν προβλήματα υγείας και στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους, άρα γίνεται αντιληπτό πόσο ανακουφιστικές μπορεί να είναι τέτοιες πρωτοβουλίες για αρκετούς συμπολίτες μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη πρωτοβουλία στήριξης απόρων που λαμβάνει υποκατάστημα του ΙΚΑ στη χώρα.

Στο νοσοκομείο για μικροβιολογικές εξετάσεις


Σε ό,τι αφορά τη μη λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου στο ΙΚΑ Ρεθύμνου, ο κ. Τσουπάκης σημειώνει πως αυτό οφείλεται στην έλλειψη αναλώσιμων και αντιδραστήριων, ένα φαινόμενο που είναι πανελλαδικό, διότι «έχει λήξει η σύμβαση με την προμηθεύτρια εταιρεία και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία με τον νέο διαγωνισμό. Η κεντρική διοίκηση μας έχει διαβεβαιώσει όμως πως έχει πραγματοποιηθεί ο νέος διαγωνισμός».

Έτσι, μέχρι να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά το μικροβιολογικό εργαστήριο, οι 4 μικροβιολόγοι του ΕΟΠΥΥ θα εργάζονται στο νοσοκομείο κι εκεί θα απευθύνονται οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...