Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Δωρεάν έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας στο Νοσοκομείο Σπάρτης


Είστε καπνιστής ή καπνίστρια και το πρωί που ξυπνάτε βήχετε για να καθαρίσετε το λαιμό σας ή λαχανιάζετε όταν ανεβαίνετε με τα πόδια έναν όροφο; Δεν φταίει – κατά τους ιατρούς - ούτε ο λαιμός σας ούτε η σκάλα  και ενδεχομένως ούτε η φυσική σας κατάσταση: όλα αυτά μπορεί να αποτελούν ένδειξη ότι το τσιγάρο έχει προκαλέσει βλάβη στους πνεύμονές σας.


Οι βλάβες αυτές είναι η απαρχή της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), η οποία προκαλεί επί 10-15 χρόνια ήπια ενοχλήματα στους ασθενείς, χωρίς έντονα συμπτώματα, δυστυχώς όμως σταδιακά εξελίσσεται . Για να διαγνωσθεί η ΧΑΠ , αλλά και να παρακολουθείται η πορεία της νόσου στους ασθενείς, υπάρχει μια πολύ απλή εξέταση της αναπνοής: η σπιρομέτρηση.

Η εξέταση  αυτή διαρκεί ελάχιστα και απαιτεί να πάρει ο ασθενής μία βαθιά ανάσα και να εκπνεύσει με όλη του τη δύναμη σε ειδική συσκευή. Την εξέταση αυτή πρέπει να την κάνουν όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών, ιδιαίτερα όταν έχουν τα παραπάνω συμπτώματα.

Το πνευμονολογικό ιατρείο του Γ.Ν Σπάρτης  υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, διοργανώνει δωρεάν σπιρομετρήσεις  στις 13 και  14  Φεβρουαρίου 2012 στο Γενικό  Νοσοκομείο Σπάρτης, 28 Φεβρουαρίου 2012 στο Γενικό  Νοσοκομείο-Κ.Υ Μολάων και 29 Φεβρουαρίου 2012 στο  Κ. Υγείας Αρεόπολης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο  του πνευμονολογικού ιατρείου του Γ.Ν. Σπάρτης 2731093182  με την Πνευμονολόγο-Εντατικολόγο κ. Τίνα Λαμπρινή και την  επισκέπτρια υγείας κ.  Λαμπράκου Μηλιά.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...