Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

"Η Βόρεια Γερμανία βοηθά την Ελλάδα"

Ανθρωπιστική βοήθεια με τίτλο "Η Βόρεια Γερμανία βοηθά την Ελλάδα"

Κάτοικοι της γερμανικής πόλης Χαϊλιγκενχάφεν, συγκέντρωσαν περίπου 4,5 τόνους τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού ακόμα και αναπηρικά καροτσάκια, προκειμένου να τα προσφέρουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες στη Χαλκιδική.

Την εκστρατεία «Η Βόρεια Γερμανία βοηθά την Ελλάδα» έχει ξεκινήσει από τη Φρανκφούρτη ο Νίκος Χατζηπαναγιωτίδης, Έλληνας ομογενής, ιδιοκτήτης εστιατορίου με τη συνεργασία των «Γιατρών του Κόσμου». Στον αγώνα του συμμετέχουν όχι μόνο οι ομογενείς αλλά και πολλοί Γερμανοί.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα γίνεται χειρότερη μέρα με τη μέρα», αναφέρει ο κ. Χατζηπαναγιωτίδης στην Zeit. Όπως σχολιάζει, αν και οι Γερμανοί βλέπουν τις άσχημες εικόνες από την Ελλάδα (όπως το κάψιμο της γερμανικής σημαίας), εκείνος τους εξηγεί την δύσκολη κατάσταση και προσφέρουν τη βοήθειά τους.

Το φορτηγό φτάνει στη χώρα μας την Τετάρτη, ενώ ο Νίκος Χατζηπαναγιώτης ήρθε σήμερα αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον συνάδελφό του, Heiner Wilcken, για να προετοιμάσουν τη διανομή του πρώτου πακέτου ανθρωπιστικής βοήθειας.

Κίνητρά τους είναι η αποστολή βοήθειας προς όσους Έλληνες το έχουν ανάγκη αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...