Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Η «Γαλήνη» προσφέρει σίτιση στις ευπαθείς ομάδες

http://www.goodchannel.gr/uploads/47469-532-1(1)-960.jpg

Εδώ και σαράντα χρόνια λειτουργεί ανελλιπώς από την εκκλησία του Αγίου Σώστη στη Νέα Σμύρνη το Ιδρυμα «Γαλήνη» το οποίο σιτίζει καθημερινά περί τα 170 άτομα. Η «Γαλήνη» έχει ως κύριο σκοπό την σίτιση ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδεςτων ανέργων, απόρων αλλά σιτίζει ακόμη και αλλοδαπούς.

Κάνοντας μια αναδρομή στα πρώτα χρόνια λειτουργίας η υπεύθυνη του ιδρύματος Αγγελική Βλάχου κάνει αναφέρει ότι η Γαλήνη προσέφερε γεύματα σε δέκα άτομα ενώ μέχρι πρόπερσι ο αριθμός αυτός είχε πλησιάσει τους ογδόντα.

Στην παρούσα περίοδο η οικονομική κρίση έχει αυξήσει κατά πολύ τον αριθμό των ατόμων που σιτίζονται σε καθημερινή βάση από το Ιδρυμα  ενώ μια σημαντική παράμετρος είναι ότι έχει αυξηθεί δραματικά και ο αριθμός όσων λαμβάνουν δέματα με τρόφιμα για το σπίτι.

Η κ. Βλάχου υπογραμμίζει ότι η Γαλήνη ετοιμάζει πάντα συγκεκριμένο αριθμό γευμάτων ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που στο Ιδρυμα προσέρχονται αρκετά περισσότερα άτομα όμως καλύπτονται οι ανάγκες όλων.

Οι προσφορές προς την Γαλήνη προέρχονται από πολίτες, εταιρείες, αλυσίδες εστίασης, σούπερ μάρκετ αλλά και από τον πάτερ-Γιώργη που είναι ο υπεύθυνος του ναού του Αγίου Σώστη. Ο πάτερ- Γιώργης είναι η καρδιά της Γαλήνης που εμπνέει τις 20 εθελόντριες που εργάζονται αδιάκοπα και ανελλιπώς και φροντίζουν με όλη τους τη δύναμη τη εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν το Ιδρυμα μπορούν να επικοινωνήσουν με τον πάτερ-Γιώργη στα τηλ. 210-9335460 και με τη Γαλήνη στο τηλ. 210 9350151.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...