Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Δωρεάν μαθήματα στο δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας



Δωρεάν μαθήματα υποστήριξης στους μαθητές των σχολείων στον δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, καθώς επίσης και τις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου, θα παραδίδουν καθηγητές στους «μαθητές της κρίσης».


Η πρωτοβουλία, η οποία ανήκει στην «Ακαδημία της Ελευθερίας του Πνεύματος» (Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση), βρήκε θερμή υποστήριξη από το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Μάλιστα για την υλοποίηση της δράσης αυτής, o Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια βίου Μάθησης κ. Πέτρος Καψοκόλης, παραχώρησε το 2ο Λύκειο Δραπετσώνας (που βρίσκεται στην οδό Αγίου Φανουρίου 10, δίπλα από το πρώην δημαρχιακό μέγαρο Δραπετσώνας), για τη διεξαγωγή των φροντιστηριακών μαθημάτων, κάθε απόγευμα (5-8μ.μ.).

Ιδιαίτερη είναι η ικανοποίηση του Δημάρχου κ. Λουκά Τζανή ο οποίος δήλωσε: «Στο βωμό του Μνημονίου θυσιάζονται και οι μαθητές. Μαζί με χιλιάδες συνανθρώπους μας που εξαιτίας των βάρβαρων περικοπών μισθών και συντάξεων και των μαζικών απολύσεων γίνονται θυσία μιας πολιτικής, η οποία οδηγεί το συντριπτικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας στη χρεοκοπία και υποθηκεύει το μέλλον πολλών γενεών.

Καθημερινά γίνομαι αποδέκτης σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων που οφείλονται στην αύξηση των ποσοστών ανεργίας. Στηρίζω όλες τις εθελοντικές δράσεις και τις πρωτοβουλίες που ανακουφίζουν τους συνδημότες μου. Ιδιαίτερα όσες αναφέρονται στα αθώα θύματα της κρίσης, τα παιδιά. Το Κοινωνικό φροντιστήριο είναι μία από αυτές τις προσπάθειες. Καλώ τους καθηγητές από όλα τα σχολεία του Δήμου μας να υποστηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία και να προσφέρουν εθελοντικά τη δυνατότητα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές που το έχουν ανάγκη, οι οποίοι δεν μπορούν να διαθέσουν χρήματα για να έχουν ίσες ευκαιρίες και μεταχείριση στην παιδεία. Ο λόγος είναι σοβαρός».

Και συνέχισε λέγοντας: «Γνωρίζω ότι οι καθηγητές έχουν τη δύναμη να ανοίξουν δρόμους σε δύσκολες περιόδους. Έδωσαν και δίνουν ακόμα μάχες για την εκπαίδευση, ενάντια στην κοινωνική αδικία. Και τώρα που το φάντασμα της φτώχειας πλανάται απάνω από τα θρανία, σ’ αυτή τη μάχη κανείς δεν μπορεί να λείπει».

Οι μαθητές που έχουν ανάγκη από τα δωρεάν μαθήματα υποστήριξης για πληροφορίες και εγγραφές μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα: 6945960279, στις ώρες (11πμ-1μμ, 6μμ-9μμ) και 2104317001 (11πμ- 1μμ) καθημερινά.

Επίσης, όσοι καθηγητές επιθυμούν να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία και να διδάξουν εθελοντικά, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα παραπάνω τηλέφωνα για περισσότερες πληροφορίες.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...