Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Η Ομογένεια στο πλευρό των Ελλήνων Χιωτών που έχουν ανάγκη


Οι Χιώτες της Νέας Υόρκης, με πρωτοπόρα την Χιακή Ομοσπονδία, δραστηριοποιούνται με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων που θα ανακουφίσουν τους συμπατριώτες τους που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Για το σκοπό αυτό, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα <http://www.greeknewsonline.com>, δημιουργήθηκε επιτροπή Help Chios Relief Fund (Ταμείο Ανακούφισης για Βοήθεια στη Χίο), το οποίο θα συγκεντρώσει χρήματα που θα διατίθενται μηνιαίως για την ενίσχυση των συσσιτίων της Μητροπόλεως Χίου.

Με βάση τα στοιχεία που παρατέθηκαν, τα άτομα που σιτίζονται καθημερινά στα συσσίτια της Μητροπόλεως φτάνουν αυτή τη στιγμή τα 420.

Ήδη, από προσφορές χρηματικών ποσών, υποσχέσεις και μία δωρεά 20.000 δολαρίων του Γηριατρικού Ιδρύματος της Χιακής Ομοσπονδίας, έχει καλυφθεί το ποσό των 30.000 δολαρίων.

Ο πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Καββάδας, επισήμανε ότι στόχος της πρωτοβουλίας είναι να συντονιστούν οι προσπάθειες των Αποδήμων Χιωτών να βοηθήσουν, μέσω της Μητρόπολης και του νέου της μητροπολίτη Μάρκου, τους συμπατριώτες τους.

Ο πρόεδρος της νεοσυσταθείσας επιτροπής αλληλεγγύης, Νίκος Πουλής, εξήγησε τους σκοπούς του οργανισμού, που ξεκίνησαν από κοινού η Χιακή Ομοσπονδία και τοΓηριατρικό Ίδρυμα Χίου, να συγκεντρώσουν χρήματα για την σίτιση και ένδυση των απόρων της Χίου. Καθώς είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει η κρίση, ο στόχος της προσπάθειας θα είναι συνεχής.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...