Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Κοινωνικό φροντιστήριο στο Ηράκλειο Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που υλοποιεί για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ανακοίνωσε χθες άλλη μια νέα δράση, το Κοινωνικό Φροντιστήριο.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, και θα επεκταθεί μέσω του κοινωνικού φορέα της  σε ολόκληρη την Κρήτη. Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώ-Βρέντζου Σκορδαλάκη, «έχουμε υποχρέωση να υποστηρίξουμε το σύνολο των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, και σήμερα κάνουμε πράξη την υποχρέωση αυτή».

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο αποβλέπει στην στήριξη και την ενδυνάμωση των οικονομικά αδυνάτων μαθητών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για την επιτυχή ολοκλήρωση του στόχου κλήθηκαν να συνεργαστούν οι φορείς Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι Σύλλογοι Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, οι Σύλλογοι Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Π.Ε. Ηρακλείου, η Μαθηματική Εταιρεία, η τοπική συνδιάσκεψη της Ομοσπονδίας εκπαιδευτικών και η Ένωση Φιλολόγων της Π.Ε. Ηρακλείου. Όπως επισήμανε η αντιπερειφερειάρχης, «η πρόσκληση μας αυτή είχε εντυπωσιακή υποδοχή από όλους τους φορείς».

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης «ΠΛΑΤΩΝ - ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ», με πρόεδρο το Μανώλη Καζαντζάκη, και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Π.Ε. Ηρακλείου, με πρόεδρο το Γιώργο Χατζηδάκη, ανταποκρίθηκαν άμεσα για την υλοποίηση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...