Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Λαχανικά «on line» μετά το «κίνημα της πατάτας»


Μαθήματα από τους πατατοπαραγωγούς του Νευροκοπίου φαίνεται πως πήρε το Υπ. Ανάπτυξης, το οποίο τώρα, σε συνδυασμό με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μελετά να επεκτείνει στο σύνολο των αγροτικών προϊόντων το «κίνημα της πατάτας».

Έτσι τα δύο Υπουργεία ετοιμάζουν πλέον από κοινού την «ηλεκτρονική αγορά» αγροτικών προϊόντων, χωρίς τους μεσάζοντες. Πρόκειται ουσιαστικά για μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία οι παραγωγοί θα αναρτούν τιμές και διαθέσιμες ποσότητες οπωροκηπευτικών, ώστε να μπορούν να τις βλέπουν, εκτός από τους μεσάζοντες, και οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου, αλλά και οι καταναλωτές.

Στο σκεπτικό τους μάλιστα είναι, σε δεύτερο πλάνο, να δημιουργηθεί και μια παράλληλη πλατφόρμα για την ανεύρεση μέσων μεταφοράς για τα εμπορεύματα.

Μιλώντας με δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός και ο ειδικός γραμματέας της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς, Γιώργος Στεργίου, ανέφεραν ότι οι λιανικές τιμές αγροτικών προϊόντων στην Ελλάδα είναι από τις χαμηλότερες στην ΕΕ, ωστόσο οι  τιμές παραγωγού είναι από τις υψηλότερες, εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που επικρατούν.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου προέτρεψε επίσης τους παραγωγούς πατάτας του Νευροκοπίου, αλλά και άλλες ανάλογες ομάδες, να μπουν στις λαϊκές αγορές και να πουλούν τα προϊόντα τους.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...