Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Βρείτε online, φθηνά και αξιόπιστα τον τεχνίτη που θέλετε


Μία απάντηση  στο υψηλό κόστος και την αναξιοπιστία στον τομέα των οικοδομικών εργασιών δίνει μία διαδικτυακή πλατφόρμα, η texnitesonline.gr.

Πρόκειται για μία «δικτυακή αγορά τεχνιτών» στην οποία ιδιώτες, που επιθυμούν να κάνουν κάποιες εργασίες στον χώρο τους, έρχονται άμεσα σε επαφή με επαγγελματίες. Στην πραγματικότητα για κάθε εργασία προκηρύσσεται και διεξάγεται διαγωνισμός από τον οποίο ο πελάτης επιλέγει κατά την κρίση του τον ανάδοχο.  Μέσω αυτής της διαδικασίας, ο ενδιαφερόμενος ορίζει το κόστος της εργασίας και δέχεται τις ανάλογες προσφορές, ενώ ταυτόχρονα έχει τη δυνατότητα να αξιολογήσει την εργασία του κάθε τεχνίτη, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα αρχείο για την ποιότητα της δουλειάς του.


«To  texnitesonline.gr είναι μία ιδέα που έρχεται από το εξωτερικό. Εκεί αντίστοιχα site λειτουργούν αρκετά χρόνια. Σκεφτήκαμε πως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην ελληνική αγορά και ο κόσμος χρειάζεται πλέον να βρίσκει αξιόπιστα συνεργία και αξιόπιστους τεχνίτες και βέβαια εν μέσω κρίσης είναι και το καλύτερο εργαλείο για οικονομικές προσφορές σε θέματα οικοδομικών έργων», σημειώνει στο tvxs.gr ο Γιάννης Πέττας, υπεύθυνος επικοινωνίας της MindFusion, στην οποία ανήκει η πλατφόρμα texnitesonline.gr.

Ο δικτυακός τόπος ξεκίνησε τη λειτουργία του στα τέλη του 2009 και σήμερα αριθμεί περίπου 2.100 εγγεγραμμένα μέλη, επαγγελματίες τεχνίτες από πολλούς κλάδους. Οι δημοσιευμένες εργασίες ανέρχονται σε περίπου 5 εκ. ευρώ, ποσό που όπως αναφέρει ο Γιάννης Πέττας «αντιστοιχεί σε περίπου 3.000 εργασίες».

Μάλιστα, σημειώνει πως στο παρελθόν υπήρχε ένας κατάλογος για τα αιτήματα και τις προσφορές, από τον οποίο δεν έχει κρατηθεί κάποιο αρχείο. Οι εργασίες που εκτελέστηκαν μέσω αυτού του καταλόγου ενδέχεται να ανεβάζουν το σύνολο των εργασιών κατά 50%. Επιπλέον, εκτιμάται πως από τη διαδικασία των αιτημάτων και των προσφορών έχουν εξοικονομηθεί περίπου 2 εκ ευρώ.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...