Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Η Διεθνής Μουσική Έκθεση WOMEX 2012 στην Θεσσαλονίκη


Ένα μεγάλο γεγονός, η Διεθνής Μουσική Έκθεση WOMEX - World Music Expo – με αντικείμενο τις Μουσικές του κόσμου έρχεται στην Θεσσαλονίκη, φιλοξενώντας από τις 17 έως τις 21 Οκτωβρίου 2012 περισσότερους από 3.000 φορείς από 98 χώρες, 300 καλλιτέχνες, ανάλογο αριθμό δημοσιογράφων, αλλά και χιλιάδες επισκέπτες.

Η πραγματοποίηση της WOMEX του 2012 σηματοδοτεί μία νέα εποχή για ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, έκανε λόγο για σημαντική αύξηση στην τουριστική κίνηση. «Η WOMEX βάζει την πόλη στη διεθνή σκηνή» τόνισε, σημειώνοντας ότι «δεν είναι μουσικό φεστιβάλ, αλλά και μία μεγάλη εμπορική δραστηριότητα».


«Θα κινητοποιήσουμε τον κόσμο να έρθει στη Θεσσαλονίκη για τις πέντε αυτές ημέρες» σημείωσε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού , Παιδείας και Τουρισμού Σπύρος Πέγκας, ενώ αναφέρθηκε και σε μια σειρά άλλων εκδηλώσεων που θα γίνουν στην πόλη. «Αυτά τα διεθνή γεγονότα αποτελούν μία πλατφόρμα»  τόνισε   ο κ. Πέγκας «μέσα από την οποία θα αναδειχθεί η δουλειά  και η δημιουργικότητα των ανθρώπων της πόλης».

Σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή της Helexpo Ιωάννη Παπακωνσταντίνου, η  διοργάνωση θα στεφθεί με επιτυχία και γίνεται με τη συστηματική προσπάθεια και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

 «Ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος που φέτος η WOMEX έρχεται στη Θεσσαλονίκη» τόνισε από την πλευρά του ο Διευθυντής Μουσικού Προγραμματισμού (Director of Music Programming)  της Piranha Womex, Alexander Walter. Στη διάρκεια της ομιλίας του προβλήθηκε φιλμ με στιγμιότυπα από προηγούμενες διοργανώσεις.

«Είναι μεγάλη η δυνατότητα της τουριστικής προβολής της πόλης, μπορούμε όλοι μαζί  να οργανωθούμε, να περάσουμε το μήνυμα και να τους μαγέψουμε» σημείωσε από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας παραγωγής ΓΑΙΑLIVE Νίκος Στεφανίδης,  ο οποίος  όπως παραδέχθηκε  επί χρόνια προσπαθούσε να φέρει τη διοργάνωση στην πόλη.

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για όσους καλλιτέχνες επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Διεθνή Μουσική Έκθεση WOMEX,  ξεκίνησε και συνεχίζεται μέχρι την 13η Απριλίου του 2012.

Αναλυτικά:

- Όλοι οι καλλιτέχνες, με αντικείμενο τις Μουσικές του Κόσμου (World music), καλούνται να κάνουν αίτηση για το συναυλιακό σκέλος της WOMEX, επισκεπτόμενοι το link www.womex.com/lnk/how-to-propose#showcase.
-  Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο συνεδριακό σκέλος, της WOMEX, μπορούν να  συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής στο link: www.womex.com/lnk/how-to-propose#conference.
- Οι κινηματογραφιστές, που επιθυμούν να κοινοποιήσουν το έργο τους, με αντικείμενο πάντα στις μουσικές του κόσμου μπορούν να κάνουν αίτηση συμμετοχής στη WOMEX του 2012, στο link :www.womex.com/lnk/how-to-propose#film.

Η παράδοση που έχει ξεκινήσει, εδώ και χρόνια η WOMEX εστιάζοντας στη μουσική παράδοση της ευρύτερης περιοχής που φιλοξενεί την έκθεση, θα συνεχιστεί και φέτος στη Θεσσαλονίκη.  Θα δημιουργηθεί μία ειδική μουσική σκηνή, η Club Globalkan, η οποία θα δώσει δυνατότητα συμμετοχής σε  καλλιτέχνες, από την Ελλάδα και την ευρύτερη γειτονιά της Νοτιανατολικής Ευρώπης.
Αιτήσεις για εμφανίσεις καλλιτεχνών από την ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης θα γίνονται δεκτές μέχρι την 11η Μαίου.

Σύντομα θα ανακοινωθούν σχετικές πληροφορίες στο  www.womex.gr και στο www.womex.com

Επίσης, στο www.womex.gr, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες μέρες, θα μπορεί κανείς να βρει δημοσιογραφικό υλικό (νέα, φωτογραφίες κ.α.) και επιπλέον πληροφορίες για την πόλη της Θεσσαλονίκης, ως τουριστικό  και συναυλιακό προορισμό, για τη μεταφορά από και προς αυτήν, τις συγκοινωνίες, τη διαμονή, το κλίμα, τις τοπικές γεύσεις, τις εκδηλώσεις,  τα αξιοθέατα και τους ανθρώπους της, θέτοντας την πόλη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή στο επίκεντρο.

Θυμίζουμε ότι η  WOMEX είναι μοιρασμένη σε δύο σκέλη: Στη διάρκεια της ημέρας, απευθύνεται στους επαγγελματίες που ασχολούνται με το εμπορικό κομμάτι της world music. Τα βράδια, οι πύλες ανοίγουν για το κοινό και οι καλλιτέχνες εμφανίζονται διαδοχικά επί σκηνής,  δημιουργώντας  ένα μοναδικό μουσικό ψηφιδωτό.

 Η τιμή του εισιτηρίου, σύμφωνα με τους διοργανωτές, δεν έχει ακόμα καθοριστεί, αλλά στόχος τους είναι , λόγω της οικονομικής συγκυρίας, να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Προβλέπεται και ενιαίο εισιτήριο για όλες τις συναυλίες της έκθεσης, ενώ θα υπάρχουν επίσης φοιτητικά εισιτήρια και για τους εθελοντές, που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση.  Τις επόμενες ημέρες θα  γίνει το κάλεσμα και για τη συμμετοχή εθελοντών.

Η WOMEX του 2012 θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης  Θεσσαλονίκης και είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης και της συστηματικής προσπάθειας, ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, τον Δήμο Θεσσαλονίκης  - Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού – την HELEXPO Α.Ε. και  την εταιρία παραγωγής «ΓΑΙΑLIVE» σε συνεργασία με τη Piranha Womex, την εταιρία που διοργανώνει την έκθεση κάθε χρόνο στην Ευρώπη.

Η διοργάνωση της έκθεσης εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του προγράμματος του ΥΠΠΟΤ «Σταυροδρόμι Πολιτισμών» και των 47ων «Δημητρίων».

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο http://www.flickr.com/photos/womex/sets/72157627766118057/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...