Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

ΕΛΙΞ: Γίνε εθελοντής σε πάνω από 60 χώρεςΤην Παρασκευή 6 Απριλίου η Μ.Κ.Ο. ΕΛΙΞ σας προσκαλεί στην ανοιχτή συνάντηση ενημέρωσης σχετικά με τις δράσεις της και τις δυνατότητες εθελοντισμού σε πάνω από 60 προορισμούς. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Απριλίου στις 17.00 στο χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24.

Η ΕΛΙΞ, με εμπειρία 25 χρόνων στη διαχείριση εθελοντικών προγραμμάτων και εθελοντών, αποτελεί έναν από τους βασικούς φορείς αποστολής εθελοντών σε προγράμματα εθελοντικής εργασίας στο εξωτερικό ενώ κάθε χρόνο φιλοξενεί σε αντίστοιχα προγράμματα στην Ελλάδα πάνω από 200 εθελοντές. Στόχος των προγραμμάτων είναι να καλλιεργηθεί η αξία της εθελοντικής προσφοράς δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εργαστούν ομαδικά, να γνωρίσουν διαφορετικούς τόπους και τρόπους ζωής και μέσα από την ενεργή συμμετοχή στα κοινά να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

«Η συλλογικότητα που καλλιεργείται μέσα από τον εθελοντισμό αποτελεί εφόδιο ζωής ειδικά στη σύγχρονη εποχή. Δεν φτάνει παρά να πάρει μέρος κανείς σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα με την ΕΛΙΞ για να το ανακαλύψει.» αναφέρει η Γεωργία, εθελόντρια στην Ισλανδία.

Σας προσκαλούμε όλους να ενημερωθείτε για τα διαθέσιμα προγράμματα εθελοντικής εργασίας (workcamps) και να συνεισφέρετε στην προσπάθεια να γίνει ο εθελοντισμός κομμάτι της ζωής όλων μας και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο συνείδηση.

Στη συνάντηση θα παρουσιαστούν προτάσεις για εθελοντικά προγράμματα το καλοκαίρι του 2012, θα αναλυθούν οι διαδικασίες συμμετοχής και θα ακούσετε ζωντανές μαρτυρίες από εθελοντές της ΕΛΙΞ σε προγράμματα προηγούμενων ετών. Επιπλέον θα ανακοινωθούν προτάσεις για προσεχή εκπαιδευτικά σεμινάρια, ανταλλαγές νέων και εθελοντικά προγράμματα μεγάλης διάρκειας. Διάρκεια ενημέρωσης 17.00 – 19.00. Είσοδος Ελεύθερη.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...