Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Συναυλία στήριξης των Γιατρών του Κόσμου


«Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη». Με αυτό το σύνθημα μια διαφορετική συναυλία έχει σκοπό να υποστηρίξει όλους όσοι βρίσκονται δίπλα μας και ίσως να μη γνωρίζουμε ή να μην έδωσαν ποτέ το δικαίωμα να αντιληφθούμε ότι χρειάζονται τη βοήθειά μας.

 Η ΕΡΤ, η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, το μουσικό συγκρότημα Εncardia και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) διοργανώνουν συναυλία για την υποστήριξη των Γιατρών του Κόσμου. Την Τρίτη 1 Μαΐου 2012 και ώρα 20.30 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων οι πόρτες θα είναι ανοιχτές για μία και μοναδική βραδιά, στην οποία θα συμπράξουν οι Εncardia, ο Ηλίας Λογοθέτης, οι Ballo del mare και η ομάδα κρουστών του ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Το μόνο που χρειάζεται να έχετε μαζί σας, αντί χρηματικού αντιτίμου, είναι είτε ένα κουτί αντιβίωση για ενήλικες ή παιδιά είτε ένα κουτί παυσίπονα. Γάλα, κρέμες για παιδιά αλλά και αντιβηχικό σιρόπι για μικρούς και μεγάλους, μπορούν επίσης να διευκολύνουν αφάνταστα το έργο των γιατρών. Με αυτόν τον τρόπο όλοι μπορούμε να συνεισφέρουμε. Και ίσως το αντίτιμο της εισόδου στην ξεχωριστή αυτή συναυλία να φαίνεται μικρό, όμως στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγάλο.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες οι συνδιοργανωτές αυτής της πρωτοβουλίας, ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης ανέφερε ότι η συναυλία αποτελεί μια σημαντική πράξη στήριξης του έργου της οργάνωσης, η οποία παρέχει πολύπλευρη βοήθεια σε περισσότερα από 30.000 άτομα κάθε χρόνο, που ανήκουν στις πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Γεράσιμος Νοταράς, με τη σειρά του, υπογράμμισε ότι οι δράσεις αλληλεγγύης ενδυναμώνουν τους δεσμούς των μελών της κοινωνίας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, προσθέτοντας ότι ανάλογες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τον κοινωνικό ρόλο ενός δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Απαραίτητο χαρακτήρισε τον συντονισμό των δραστήριων κοινωνικά φορέων που θα προσφέρουν σημαντικές λύσεις στα προβλήματα που δημιουργεί η κρίση και θα αναδείξουν το θετικό πρόσωπο της ελληνικής κοινωνίας ο εκπρόσωπος της Τεχνόπολης Μάριος Στρόφαλης.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης τόνισε ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα είναι πάντοτε παρούσα και θα στηρίζει ανάλογες δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης, οι οποίες, όπως είπε χαρακτηριστικά, προσφέρουν άμεσες λύσεις σε σκληρά δοκιμαζόμενες κοινωνικές ομάδες.

Η εκδήλωση, την οποία θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1, τον KOSMOS 93,6 και διαδικτυακά μέσα από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...