Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

500.000 ευρώ για συσσίτια στην Ελλάδα από την Ρωσική Εκκλησία

Η Ρωσική Εκκλησία συγκέντρωσε 500.000 ευρώ για συσσίτια στην Ελλάδα!

Περίπου 500.000 ευρώ (19 εκατ. ρούβλια) συγκέντρωσε η Ρωσική Εκκλησία, μέσω του εράνου που διενεργεί, για να βοηθήσει τους άπορους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Τμήματος Φιλανθρωπικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Ρωσικής Εκκλησίας, το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε έως τις 22 Μαΐου, από δωρεές, από όλη τη χώρα, από ενορίες, επισκοπές και μοναστήρια, καθώς και από ιδιώτες, μετά από την προτροπή του ιδίου του Πατριάρχη Μόσχας τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο έρανος ξεκίνησε στις 19 Φεβρουάριου, μετά από σχετική εγκύκλιο που είχε αποσταλεί στις εκκλησίες και στις μονές του Πατριαρχείου, σε όλη τη χώρα.

Οι δωρεές που κυμαίνονται από 100 έως 400 ρούβλια, προέρχονται από ανθρώπους, που ζουν και σε μέρη απομακρυσμένα, αλλά και από το εξωτερικό, όπως αναφέρει ο επικεφαλής του Τμήματος Φιλανθρωπικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Ρωσικής Εκκλησίας, Κωνσταντίν Μπασίλοφ.

Οι δωρεές από τον έρανο θα διατεθούν για τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

via

1 σχόλιο:

  1. Απύθμενα λυπηρό... Ο φτωχός ρώσος στέλνει τα λεφτά του στους χοντρούς έλληνες παπάδες. Οι οποίοι -με τη βοήθεια διάφορων Φουρλεμάδηδων- θα προσφέρουν απλόχερα μερίδες φαγητού ...οι οποίες θα έχουν τιμολογηθεί φυσικά 15 φορές την αξία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...