Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Μάζεψαν 700 κιλά σκουπίδια στο Καβούρι Βουλιαγμένης


Εθελοντές αξιωματούχοι της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα αλλά και μαθητές της αμερικανικής κοινότητας στην Ελλάδα μάζεψαν περίπου 700 κιλά απορρίμματα από την ακτή στο Καβούρι της Βουλιαγμένης, σε μια πρωτοβουλία που συντόνισε η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA.

Στον εθελοντικό καθαρισμό βοήθησαν ο αμερικανός πρέσβης Ντάνιελ Σμιθ και η σύζυγός του.

Χαιρετίζοντας τους συμμετέχοντες ο πρέσβης, τόνισε τη σπουδαιότητα της εθελοντικής και ομαδικής προσφοράς στην προσπάθεια για τη διάσωση του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της HELMEPA, Δρ. Ιωάννης Κούστας, ευχαρίστησε τους εθελοντές για τη συμμετοχή τους και αναφέρθηκε στην 30ετή προσπάθεια της για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στη ναυτιλία και την ευρύτερη κοινωνία. Απευθυνόμενος στους νεαρούς μαθητές, τόνισε τη σημασία του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος για την Ελλάδα και εξέφρασε την ευχή να επιδείξουν μία πιο ώριμη συμπεριφορά προς το περιβάλλον σε σχέση με τις παλαιότερες γενιές.

Η πλειοψηφία των απορριμμάτων προερχόταν από παράκτιες δραστηριότητες αναψυχής και ήταν κυρίως πλαστικά όπως σακούλες, καλαμάκια, συσκευασίες τροφίμων, μπουκάλια και καπάκια.

Όλοι οι συμμετέχοντες με ενθουσιασμό εξέφρασαν τη θέλησή τους να συγκεντρωθούν και πάλι στο ίδιο μέρος την 15η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, ώστε να δουν από κοντά τις επιπτώσεις των παράκτιων δραστηριοτήτων τη θερινή περίοδο σε αυτό το ειδυλλιακό τοπίο.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...