Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Φωτοβολταϊκά στα σχολεία του Βόλου


Ένα ακόμη σημαντικό έργο πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες η Δημοτική Αρχή Βόλου για μείωση της ενεργειακής σπατάλης και προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «Δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά στην ταράτσα του Σχολικού Συγκροτήματος 1ο ΣΕΚ Βόλου – Β΄ φάση», για την υλοποίηση του οποίου υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Σπ. Τσιρνόβας και ΣΙΑ Ε.Ε.».

Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 38.250,42€ (προϋπολογισμός μελέτης 45.000€) και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ert.gr, το έργο αφορά στην εγκατάσταση Φ/Β Σταθμού ισχύος 9,80 KW στην ταράτσα του 1ου Σ.Ε.Κ. ΒΟΛΟΥ, ο οποίος θα διασυνδεθεί με το δίκτυο διανομής στη χαμηλή τάση.

Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα ενεργειακών παρεμβάσεων του Δήμου Βόλου περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η δημιουργία 25 μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά στα σχολεία του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 1.250.000€.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...