Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Δωρεάν πρόγραμμα απασχόλησης άνεργων γυναικών στο δήμο Ηλιούπολης



Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της συνεργασία της με τη ΧΕΝ Ελλάδας, ενημερώνει τους δημότες, για την υλοποίηση δωρεάν προγράμματος απασχόλησης, το οποίο απευθύνεται σε γυναίκες άνεργες, αλλά και απειλούμενες με ανεργία, με αντικείμενο την ομαδική συμβουλευτική, για ανάδειξη δεξιοτήτων, τεχνικές αναζήτησης εργασίας, ενδυνάμωση και πληροφόρηση.

Είναι σημαντικό, ιδιαίτερα σε μια περίοδο εργασιακής ανασφάλειας σαν τη σημερινή, οι γυναίκες να είναι κατάλληλα προετοιμασμένες για την αγορά εργασίας, διαθέτοντας ένα επικαιροποιημένο βιογραφικό, συνοδευτική επιστολή, και να γνωρίζουν ποια είναι η εργασιακή τους δύναμη και πώς να την προβάλλουν σε μια συνέντευξη με οποιονδήποτε εργοδότη.

Το Εργαστήρι Απασχόλησης είναι ένα πρόγραμμα 15 ωρών, διάρκειας δύο εβδομάδων, (ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και ώρες 10.00-13.00), και θα πραγματοποιηθεί από τις 28/5 έως τις 7/6, στο ανακαινισμένο κτίριο της ΧΕΝ «Αθηνά», στην οδό Μαρίνου Αντύπα 81, στην Ηλιούπολη. Στο Εργαστήρι μπορούν να συμμετάσχουν γυναίκες άνω των 18 ετών που αναζητούν εργασία, είτε εργάζονται είτε όχι.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

Γνωριμία / Συμβόλαιο ομάδας / Διερεύνηση επαγγελματικών στόχων
Ρεαλιστικότητα προσδοκιών / Όρια και δυνατότητες / Σύνδεση με παρούσες συνθήκες αγοράς εργασίας
Νομική πληροφόρηση για εργασιακά δικαιώματα & υποχρεώσεις, δυνατότητες ασφάλισης κ.ά.
Αυτοεκτίμηση / Αυτοπεποίθηση / Εικόνα εαυτού
Βιογραφικό, Συνοδευτικές Επιστολές & Συστάσεις / Παρουσίαση εαυτού σε συνέντευξη
Τρόποι αναζήτησης εργασίας - Βιωματική εξάσκηση / Αξιολόγηση προγράμματος
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα: 210 3606530,  210 3624291, από τις 10.00 έως τις 15.00 καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, και με το email: xene1@xen.gr. Υπεύθυνες: Σύλβια Ιωάννου & Ματίνα Κασιμάτη - εργασιακοί σύμβουλοι/

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...