Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Θρίαμβος για τους έλληνες designers στα European Design Awards (vid)

Μεγάλη διάκριση για το ελληνικό design στην απονομή των έκτων European Design Awards στο Ελσίνκι με την εταιρία «G» να αποσπά το χρυσό βραβείο για το λογότυπο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Συνολικά συμμετείχαν 523 γραφεία από 34 διαφορετικές χώρες (!) αριθμός ρεκόρ για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Το ευχάριστο για τη χώρα μας είναι ότι οι εκπρόσωποί της θριάμβευσαν κατακτώντας πέντε πρωτιές (δεύτεροι πίσω μόνο από την Ολλανδία, που είχε έξι) και συνολικά 20 διακρίσεις (τρίτοι πίσω από τους Γερμανούς που είχαν 30 και τους Ολλανδούς που είχαν 26).

Συγκεκριμένα, χρυσά στις κατηγορίες τους κέρδισαν: η G (για το λογότυπο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών), η Bob Studio (για τη συσκευασία Eleia Olive Oil), η Mouse Graphics (για τη σειρά συσκευασιών Brüken), η Nomint (για το animation του Tonight) και η Dolphins (για το λογότυπο Balkan Tales).

Κατά τα λοιπά, European Design Agency of the year ανακηρύχθηκε το γραφείο Silo, με έδρα του τη Χάγη της Ολλανδίας, το βραβείο Best of Show κέρδισε το έργο decodeunicode από τη Γερμανία και το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής, η σειρά γραμματοσήμων Stad van Nederland του ολλανδικού γραφείου Gummo.

Tην πλήρη λίστα των νικητών θα βρείτε εδώ.



via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...